Video

Komentari 11

Reper Krešo Bengalka: Solo mi je bolje nego s Kišom metaka

Reper Krešo Bengalka: Solo mi je bolje nego s Kišom metaka

U serijalu 24 pitanja koji izlazi na YouTube kanalu 24 sata, splitski reper Krešo Bengalka otkrio nam je zašto je bolje raditi solo, a ne u grupi poput Kiše metaka koju je i osnovao

Ozbiljnije je, kreativnije i jednostavno bolje kada radim sam, a ne u grupi, rekao nam je splitski reper Krešo Bengalka (33). 'Najtvrđi reper', kako mu mnogi tepaju, jedan je od osnivača gangsta rep grupe 'Kiša metaka'. Iza sebe sad već ima dva solo albuma, a bavi se i glazbenom produkcijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Glazbena produkcija mi uvijek bolje leži, a inspiraciju za pisanje tekstova nalazim u svojoj dosadi, 'praznom hodu', u životu i ljudima oko sebe - otkrio nam je Krešo, a objasnio je i kako je nadimak 'Bengalka' dobio još kao adolescent od prijatelja.

Split: Humanitarni koncert za vatrogasce na Gripama povodom 68. Torcidinog rođendana

Prije nego što se ozbiljno počeo baviti glazbom, kako kaže, život mu je bio bio 'živa dosada'. Kaže kako nije ništa radio, samo je pušio i pivo kave, no to se promijenio kada je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Ističe da je najponosniji na pjesmu 'Nokturno', jer je upravo ona skupila najviše pregleda na YouTubeu. No, imao je i jednu posebnu suradnju. S mamom Jadrankom surađivao je na pjesmi 'Otpor'.

- Bilo je super i jednostavno surađivati s njom, kao i svaka suradnja s mamom - kaže reper.

Split: Humanitarni koncert za vatrogasce na Gripama povodom 68. Torcidinog rođendana

Krešo smatra kako je na njega, ali i na cijelu našu rep scenu najveći utjecaj imao TBF, a da Zagreb uvijek ima bolju rep scenu od Splita.

- Tamo je više ljudi, pa je zato i njihova rep scena uvijek bolja - kaže Krešo koji je predstavnik splitskog vala repera.

Zapratite YouTube kanal 24sata i pogledajte 24 pitanja s Krešom Bengalkom.