Obavijesti

Video

Komentari 2

Slovenci probali pogoditi što znače hrvatske riječi: 'Dodirnik, što bi pak to moglo biti...?!'

Slovenci probali pogoditi što znače hrvatske riječi: 'Dodirnik, što bi pak to moglo biti...?!'

U novom JoomBoosovom videu 'Slovenci pogađaju hrvatske riječi', slovenska pjevačica Nika Zorjan, pjevači Matic i Žiga iz grupe Polkaholiki i pjevač Rok iz slovenske grupe BQL, pogađali su što znače neke od novih hrvatskih riječi kao što su uspornik, osjećajnik, brzogriz...

VIDEO

Riječ koja je svima zadala muke bila je 'uspornik' za koju su ponuđeni odgovori bili 'alarm', 'kočnica' i ležeći policajac'. Matic iz grupe Polkaholiki smatra kako je 'uspornik' zapravo alarm dok svi drugi misle kako je to kočnica. Nažalost, svi su bili u krivu jer je 'uspornik', zapravo, nova hrvatska riječ za ležeće policajce. 

POGLEDAJTE VIDEO:

A ako u nekom trenutku nisu znali što znači neka riječ, do odgovora su pokušali doći logičkim zaključivanjem. Tim trikom se, kod pitanja 'što znači osjećajnik?', poslužio Matic . Ponuđeni odgovori na ovo pitanje bili su 'maramica', 'emotikon' i 'emocije'.

- Osjećajnik govori kako se osjećaš u nekom trenutku. Isto kao i emotikon. Aha! Vidi ti ovo, pa pametan sam ja. To je sigurno emotikon - rekao je Matic. No, Nika se ipak nije složila s tim zaključkom i na svom je papiru zaokružila odgovor 'emocije'. 

Osim novih hrvatskih riječi, u videu su se našle i neke starije, kajkavske za koje smo očekivali da će ih Slovenci lako prepoznati.

Jedna od tih riječi koja je svima trebala biti najlakša jer je vrlo slična i jednoj slovenskoj riječi je - 'lasi', odnosno kosa za koju Slovenci govore 'lasje'. Matic, Rok i Nika su odmah uočili o čemu se radi i zaokružili riječ 'kosa' dok je Žiga ipak bio sumnjičav i pomislio kako se radi o nekom trik pitanju.

- Ovo je neka fora... To su sigurno uši. Lasi ne mogu biti kosa. Mislim... Ma, ovo je sigurno neko trik pitanje. Sto posto - rekao je Žiga i zaista na svom papiru zaokružio riječ 'uši'. 

- Prošli smo i to je važno - rekao je Matic kada je saznao svoj rezultat dok Nika smatra kako je njen rezultat mogao biti i bolji. 

Koje još riječi su Slovencima zadavale muke, a koje su pogodili 'od prve' i kakvi su rezultati bili na kraju, pogledajte u videu 'Slovenci pogađaju hrvatske riječi' na JoomBoos YouTube kanalu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno