Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Snimke užasa: Ovo su razoreni krovovi zagrebačkih zgrada...

Zagreb je u nedjelju u 6:24 pogodio potres jačine 5.5 po Richteru. Najjači je to potres u gradu od 1880. godine. Nekoliko je ljudi ozlijeđeno, a glavni grad, pogotovo njegov centar, broji veliku štetu

Foto: Igor Vignjević
10 komentara

Rupe u krovovima, kamenja na ulici, oštećeni auti, oštećena katedrala, najmanje 250 oštećenih objekata. Sve su to posljedice koje je na glavni grad Hrvatske ostavio razorni potres koji je Zagreb zatresao u 6:24 u nedjelju ujutro. Podrhtavanja su se nastavila cijeli dan i noć, ali, na sreću, bila su slabija od prvog potresa jačine 5.5 po Richteru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Fotograf Igor Vignjević je nakon potresa digao svoj dron iznad Zagreba i fotografirao uništene krovove i zgrade. U Đorđićevoj ulici, koja je jedna od najuništenijih nakon potresa, šteta je ogromna. Vignjević je dronom zabilježio razbijeni krov, a potres je bio toliko jak da je otpao dio zgrada i da vidi WC i unutrašnjost stanova.

Foto: Igor Vignjević Oštećena je i Zagrebačka katedrala. S južnog tornja otpao je vrh na kojemu se nalazi križ koji je oštetio krov i Nadbiskupskog dvora koji je pretrpio veću štetu nego sama katedrala.

Podrhtavanje se osjetilo i izvan Zagreba. Oštećeno je i Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Odlomilo se nekoliko komada kamena, a i na krovu je nastala rupa. Pao je i veliki križ iznad ulaza, koji je pri padu oštetio krov tog dijela Bazilike.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message