Obavijesti

Video

Komentari 42

Susjeda poginulog dječaka: 'Bio je drag i kulturan, zlato malo...'

Njegov otac D. K. (49) izgubio je u srijedu popodne nadzor nad svojim autom zbog prevelike brzine. Dječak (9) ostao je zarobljen u vozilu, izvlačili su ga vatrogasci...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:03

Mali je bio tako drag i kulturno dijete. Koliko znam, mislim da mi je rekla njegova baka, imao je problema sa srcem, zlato maleno, rekla je šokirana susjeda s početka ulice u Belišću u kojemu živi obitelj poginulog devetogodišnjaka.

Krivac je brzina

Njegov otac D. K. (49) izgubio je u srijedu popodne nadzor nad svojim autom zbog prevelike brzine. Auto se zarotirao u blizini raskrižja, nedaleko od Petrijevaca, i prešao u suprotni smjer. Bočnim dijelom udario je prednji kraj kamiona. Dječak je ostao zarobljen na stražnjem sjedištu te su ga iz smrskanog auta izvukli vatrogasci. Predali su ga Hitnoj pomoći, no maleni je preminuo oko 19.20 sati u KBC-u Osijek.

Njegovi teško ozlijeđeni otac i majka još su pod nadzorom liječnika te su ih zadržali na oporavku.

Mnogi od susjeda nisu ni znali za tragediju, jako im je žao obitelji za koju su rekli da je mirna i povučena. Poznaju dječaka i njegovu sestru (17) kao uzornu djecu. Dječakov stric, vidno u šoku, rekao je da su mu brat i snaha u bolnici, no više ništa nije mogao reći. U kanalu pored ceste ostali su tragovi udarca automobila kao podsjetnik na veliku tragediju.

- Vidio sam rotaciju, a malo poslije čuo i sirenu Hitne pomoći. U prvi mah nisam znao što je bilo. Neki ljudi koji su stali na ulazu u našu tvrtku rekli su mi da su se sudarili na cesti.

Traže se više kazne

Sav je promet bio zaustavljen, pretpostavio sam da je bilo nešto teže, ali nisam mogao otići s radnog mjesta da vidim što se dogodilo - rekao je zaštitar koji radi na ulazu u tvrtku Ravlić, 150 metara dalje od mjesta nesreće.

Inače, prema podacima policije, samo u 2017. u prometu je poginulo osmero djece. Teško je ozlijeđeno njih 110, a lakše čak 849. Najgore je što su dvije trećine djece stradale kao putnici u autima svojih roditelja ili obitelji. Prometni stručnjak Željko Marušić kaže da su uzrok tome loša prometna kultura, male kazne i nedostatak nadzora prometa.

- Stalno radimo na edukaciji i osvještavanju, no vozače bi trebalo strože kažnjavati i postaviti još više kamera. Isto tako, prometni odgoj treba biti u svakoj školi - kaže Marušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’
KVAKA24

Savjeti uspješne poduzetnice Manuele Šole: ‘Prepreka će biti, ali tu smo da ih preskočimo’

Manuela Šola je uspješna poduzetnica. Predsjednica je Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca, Dopredsjednica Udruge malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca te vlasnica i direktorica poduzeća Komunikacijski laboratorij. Ispričala nam je savjete za sve koji kreću u poduzetništvo

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'
24 PITANJA

Rimski će nastupiti u Areni Zagreb: 'Za par stotina eura svatko može napraviti studio'

Rimski nam je odgovorio na 24 pitanja. Otkrio nam je koji su prvi izvođači koje je slušao u mladosti, birao je između Grše i Hiljsona te otkrio zašto misli da je scena postala dostupna svima
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić