Obavijesti

Video

Komentari 105

Tata iz tramvaja: Hvala svima, a najviše našem anđelu Kristini

Tata iz tramvaja: Hvala svima, a najviše našem anđelu Kristini
1

Kristina Pajić (21) studentica je Tekstilno-tehnološkog fakulteta. U ponedjeljak je, stanicu prije okretišta Črnomerec, u tramvaju spazila Iliju koji je sa sobom vodio sina...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Volio bih da nas Kristina posjeti kad će moći, neizmjerno sam joj zahvalan za sve što je napravila, ispričao nam je Ilija Karamatić, oko čijeg se slučaja u zadnja dva dana humanitarno angažirala cijela Hrvatska.

Kristina Pajić (21) studentica je Tekstilno-tehnološkog fakulteta. U ponedjeljak je, stanicu prije okretišta Črnomerec, u tramvaju spazila Iliju koji je sa sobom vodio sina. Dijete je reklo da je gladno, a tata mu je potom objasnio kako jednostavno nema novca kupiti mu pecivo.

- Odmah mi je bilo grozno kako dijete može biti gladno. Pomislila sam koliko je to užasno - prisjetila se Kristina. Dodala je da Iliji nije htjela prilaziti u tramvaju kako mu ne bi bilo neugodno, no kad su izašli iz tramvaja, prišla mu je i predložila da mu u obližnjoj trgovini kupi nekoliko namirnica. Kako navodi, Ilija je bio skroman te je tražio samo brašno i osnovne stvari, poput kruha, mlijeka i sira. Nakon što su se rastali, Kristinu je ta priča mučila cijeli dan.

- Na Facebooku sam u grupi Zakaj volim Zagreb napisala kratku objavu. Iako su administratori grupe ubrzo obrisali objavu, u svega nekoliko minuta vidjelo ju je nekoliko žena, koje su me odmah počele zvati - rekla je Kristina. Molbe za pomoć obitelji Karamatić slala je i DVD-u Kustošija te DVD-u Zapad. Objava je podijeljena i u drugim grupama na društvenim mrežama.

Već tada Kristinu su počeli kontaktirati brojni ljudi. Cijela priča se zakotrljala i već sljedećeg dana na adresu obitelji Karamatić počele su pristizati brojne donacije građana. Cijeli sljedeći dan provela je odgovarajući na poruke i upite. Kako priznaje, ni u najluđim snovima nije očekivala da će upravo ona nekome promijeniti život nabolje. Ni sama ne vjeruje koliko se brzo sve izrealiziralo. Obitelj Karamatić iznimno joj je zahvalna. Kontaktirali su je i telefonski joj zahvalili, a onda je i pozvali na proslavu rođendana kćeri Pavice sredinom veljače.

- Pomogla sam, jer kad sam čula da je dijete gladno, srce me je zaboljelo. Nijedno dijete ne smije biti gladno, a svi mi uvijek imamo novca barem za jedno pecivo - ispričala je.

Do zaključenja ovoga broja dobri građani su za obitelj Karamatić prikupili oko 13.000 kuna pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Reper Sajfer: 'Grše je najbolji hrvatski izvođač, imat ću duet s njim na svom novom albumu'
24 PITANJA

Reper Sajfer: 'Grše je najbolji hrvatski izvođač, imat ću duet s njim na svom novom albumu'

Poznati reper Sajfer odgovorio nam je na 24 pitanja. Otkrio nam je što priprema na novom albumu te koje je lekcije naučio u prošlosti. Video pogledajte na YouTube kanalu 24sata

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...