Obavijesti

Video

Komentari 14

Teatar na ruski način: Za kartu do 2000 kn gledate polugole žene i uživate u skupim pićima

Teatar na ruski način: Za kartu do 2000 kn gledate polugole žene i uživate u skupim pićima
4

U nastavku serijala '24sata u Rusiji', nakon posjeta Staljinovom bunkeru i tradicionalnoj ruskoj banji, posjetili smo teatar 'Crave'. U ovo luksuzno mjesto u Moskvi, dolaze svi bogati Rusi

VIDEO

Ušli smo u jedno od najskupljih moskovskih kazališta, koje više podsjeća na kabare. Ovdje ne možete ući bez večernje toalete. Koktel haljina, cipele na visoku petu, upadljivi nakit i večernja šminka - u foajeu se jedino u takvom izdanju nećete osjećati kao crna ovca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Moskovskoj publici ne nedostaje senzacionalnih predstava i eksperimentalnih performansa, no sa žanrom kabarea još se nije susrela. Osnivači kazališta Crave odlučili su popuniti upražnjenu nišu te su pitanju pristupili temeljito. Prije izgradnje zgrade u samom centru Moskve i opremanja dvorane modernom tehničkom opremom, proučili su nekoliko lokacija sa sličnim konceptom u Parizu, Londonu, Berlinu i Las Vegasu. 

U pozivnici organizatori savjetuju da dođete sat vremena prije početka predstave. Prigušena svjetla, lagana izmaglica, glazbenik za klavirom - dok čekate početak, možete popiti čašu pjenušca, kušati kamenice ili kanapee s crnim kavijarom. U 18:30 dugonoge djevojke u malim crnim haljinama otvorit će vrata i pozvati vas u dvoranu, gdje se već održava mala predstava: plavuša i brineta na pozornici izvode svjetske hitove. Čim se smjestite na udobnu baršunastu sofu ispred stola na kojem vas već čeka šampanjac, ruka nehotice poseže za telefonom da bi uhvatila ovaj trenutak, no snimanje je strogo zabranjeno.

Radnja koja se odvija na sceni simbioza je erotske izvedbe sa složenim koreografskim, akrobatskim, multimedijskim brojevima i vokalnom izvedbom. Jedna polugola plesačica balansira na cijevi divovskog pištolja, druga, također polugola, izvodi nevjerojatne trikove na muškoj lutki, treća se u tangu sukobljava s kosturom koji je oživio u rukama umjetnika, a četvrta iskače iz divovskog sladoleda.

S vremena na vrijeme djevojke siđu s pozornice i prebace radnju u gledalište. Teško je ne primijetiti njihova dobro utrenirana tijela - priprema jedne predstave zahtijeva gotovo dvije godine svakodnevnih treninga.

Format produkcije najbolje opisuje riječ "revue" iz tradicije francuskog kabarea - niz sekvencijalnih brojeva, objedinjenih jednom temom. Organizatori kažu da predstava emocionalno rezonira s gledateljima oba spola - priroda ženstvenosti i seksualnosti. To još jednom dokazuje da kabare više nije rezerviran samo za muškarce, i zasigurno se ne radi o striptiz klubu, nego o pravom kazalištu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Najskuplje kazalište u Moskvi: Polugole žene i karta od 3000 kn | 24sata u Rusiji 05:39

Cijeli video pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našim Facebook, Instagram i TikTok profilima, na 24sata.hr te službenom YouTube kanalu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno