Obavijesti

Video

Komentari 185

Tin ubio majku i oca jer ga nisu pustili na tulum: 'Ne kajem se'

Tin ubio majku i oca jer ga nisu pustili na tulum: 'Ne kajem se'
6

Motiv ovog stravičnog zločina se još utvrđuje. Kako nam kažu mještani Čiste Velike, Tin i otac u subotu su se žestoko posvađali. Mladić je želio otići na rođendansku zabavu...

VIDEO

Osoba je pod nadzorom... Uporaba vatrenog oružja prema vozilu... Nitko nije ozlijeđen! 
Ovim je riječima, koje u videu našeg čitatelja izgovara specijalac, jučer u Tribunju okončana dramatična potjera za ubojicom roditelja iz Čiste Velike.

Tin Šunjerga (19) uhićen je u nedjelju navečer, osumnjičen da je dan ranije ubio majku Silvu (45) i oca Marina (45). Motiv ovog zločina se još utvrđuje. Kako nam kažu mještani Čiste Velike, Tin i otac u subotu su se žestoko posvađali. Mladić je želio otići na rođendansku zabavu kod prijatelja, ali mu otac to nije dopustio. U jednom trenutku navodno mu je rekao: “Samo preko mene mrtva ćeš ići na taj rođendan”.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:21

U prvom srednje upao u loše društvo

Ni dva dana nakon otkrića stravičnog dvostrukog ubojstva u Čistoj Velikoj, na čitavom vodičkom području ljudi ne mogu povjerovati da se ono doista dogodilo, u toj, kako redom svi svjedoče, idiličnoj obitelji.

No, svi se polako počinju prisjećati Tinovih ‘nestašluka’. Spominju kako je u prvom srednje ‘upao u loše društvo’, pao godinu i upisao se ponovno u prvi razred, ovaj put u lakšu, Prometno-tehničku školu.

- U obitelji se saznalo za drogu. Naime, majčin brat Renato Storić je lokalni policajac, obavijestio je o tome Silvu i Marina. Otac je zbog toga uzeo slobodne dana kako bi nadgledao Tina i pomogao mu da se izvuče - ispričao nam je prijatelj obitelji. Jedan od načina na koji je otac htio pomoći sinu, bio je i fizički rad u polju. Kobne subote bili su u polju, u blizini goblja u Čistoj Velikoj gdje su imal Paintball igralište, zajedno Marin, Silva, Tin i njegov prijatelj (18) iz Čiste Velike s kojim je istu večer planirao otići na rođendansku zabavu.

Pucao majci u potiljak

- Završili su oko 16 sati. Otac je otišao kući u svom autu, a njih je trebala kući odvesti Silva. Ona je sjela za mjesto vozača, prijatelj na suvozačko, a Tin iza. Izvadio je pištolj i pucao joj u potiljak - kaže naš sugovornik. Zatim su njih dvojica otišli svaki svojoj kući. Prijatelj nikome ništa nije govorio u ubojstvu kojem je svjedočio. No, Tinu je još preostalo suočiti se s ocem. Pištolj kojim je počinio ubojstvo nije bio službeno policijsko oružje. No, ipak je pripadao Marinu. Tin ga je ukrao tako što je provalio u kućni sef. Oca je, oko pet ili šest sati susreo u garaži i pucao u njega. Nakon toga Tin je s prijateljem otišao na rođendan zajedničkog prijatelja Lovre Tabule, na seosko imanje na cesti D27 u blizini Gaćeleza. Proslava je trajala do dugo u noć. Tin i prijatelj koji je bio s njim u trenutku ubojstva rastali su se Lovrom u Vodicama u dva sata ujutro. Tek tada su mu rekli što se dogodilo.

- Vi ste ludi. Vidimo se za deset godina kad izađete iz zatvora - rekao je im je prijatelj. No, sva su trojica završila u policijskoj postaji, a s njima i 17-godišnjak.

Marinovo tijelo u nedjelju oko 11 sati prijepodne pronašao je Silvin brat Renato Storić. I krenula je potraga. Blokirano je šire područje Vodica, kao i šibenska četvrt Mandalina, gdje stanuje Tinova djevojka. U akciju se uključio i MUP-ov helikopter, koji je u polju kraj Čiste Velike u nedjelju u 16.20 uočio Silvin Citroen u kojem je bilo tijelo. Nakon više nekorisnih dojava, crni Mercedes je lociran. Pokušali su ga zaustaviti na dva mjesta u Vodicama, ali je Tin snažnim automobilom probio dvije policijske blokade. U Tribunju su zapucali na automobil. Jedan je metak završio u blok motora i automobil se zaustavio. Drugi je promašio i probio vjetrobransko staklo. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Pištolj ispod suvozačeva sjedala

Pištolj kojim je počinio ubojstva nalazio se ispod suvozačevog sjedala i Tin ga nije pokušao koristiti. Policajci su razbili staklo od automobila, izvukli ga van i oborili na tlo. U Vodicama se prepričava kako tijekom ispitavanja u policiji Tin nije pokazivao znakove kajanja, ali je bio prilično otvoren. Ništa nije negirao. Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom za dvostruko ubojstvo svojih roditelja se nastavlja.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Kod Čazme naletio na stado i zgazio 21 ovcu

- Mobitel je kriv za loš vid i crijevne bolesti

- Severina želi kćer koju će nazvati Koko

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković