Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U filipinskoj prašumi se možda krije izgubljeno ratno zlato?

Kanal Planet Earth donosi priču o poznatoj legendi koja kaže da je u prašumi na Filipinima zakopano blago neizmjerne vrijednosti. Tim američkih stručnjaka pokušava riješiti najveću tajnu Drugog svjetskog rata

0 komentara

Legenda kaže da su Japanci zakopali nešto ogromne vrijednosti duboko u filipinskoj prašumi. Yamashitino zlato, ime je navodnog ratnog plijena ukradenog u južnoistočnoj Aziji tijekom Drugog svjetskog rata. Narodna predaja kaže da se nalazi u tunelima, špiljama i podzemnim kompleksima u džungli.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Blago je dobilo ime po japanskom generalu Tomoyukiju Yamashiti koji je sa svojom vojskom pljačkao kako bi financirao rat. Dok su 1944. prevozili blago iz Singapura na Filipine napali su ih Amerikanci pa je dio vojske pobjegao, a dio je ostao zakopati blago na Filipinima pri čemu su poginuli. 

U emisiji 'Izgubljeno ratno zlato' na kanalu Planet Earth možete pratiti tim američkih stručnjaka koji uz pomoć jedinog preživjelog svjedoka pokušava otkriti najveću tajnu Drugog svjetskog rata. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

- Kad smo isušivali jezero i kad je voda počela opadati, pronašli smo ovu oznaku. Pogledao sam je i pomislio: ‘Krug s točkom u sredini, ulaz u tunel’. Kad sam malo bolje pogledao, nije samo točka u sredini, izgleda kao da ima zrake koje izlaze, više kao zalazak sunca ili, ne znam kako bih to opisao, kaže jedan od stručnjaka iz američkog tima. 

- Moglo bi biti mnogo toga, možda neka japanska slika? Zvijezda na nebu, sazviježđe…

Na kanalu Planet Earth u četvrtak u 20:00 sati saznajte što će tim stručnjaka doznati o ovoj najvećoj tajni Drugog svjetskog rata. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message