Obavijesti

Video

Komentari 83

Ubojica iz Šibenika sije strah u bolnici: Divlja i napada osoblje

Ubojica iz Šibenika sije strah u bolnici: Divlja i napada osoblje
11

Boris Luketa (59), koji si je nakon trostrukog ubojstva pucao u glavu, oporavlja se u bolnici u Krapinskim Toplicama. U zadnjih tjedan dana dva puta je napao sestre...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:38

Luketa, koji se oporavlja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, prošli tjedan je, neslužbeno doznajemo, šakom u glavu udario medicinsku sestru, a ovaj tjedan je nogom u prsa udario terapeutkinju dok je s njim vježbala.

- O njegovim eventualnim agresivnim ispadima nemam nikakvih saznanja - rekao nam je Krešimir Škarica, odvjetnik Borisa Lukete. Kaže kako je Luketi oduzeta lijeva strana i izgleda kao da vegetira te se boji da je njegovo zdravstveno stanje ireverzibilno. U bolnicu u Krapinskim toplicama zaprimljen je 25. rujna radi medicinske rehabilitacije nakon teške ozljede glave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Traže mu drugi smještaj

- Predviđeno trajanje rehabilitacije je od tri do šest mjeseci, ali u ovom trenutku to konkretno ne možemo znati jer trajanje ovisi o stupnju neurološkog oporavka pacijenta i ponašanju pacijenta. Pacijent je u našoj bolnici pod stalnim nadzorom interventne policije - odgovorili su na naš upit iz bolnice ne želeći potvrditi ni demantirati informacije o njegovim nasilnim ispadima.

- O njegovu stanju i ponašanju šaljemo izvještaje Županijskom državnom odvjetništvu Šibenik - rekli su u bolnici.

Kako neslužbeno doznajemo, bolnica mu je, nakon posljednjeg ispada, privremeno obustavila terapije te se za njega traži adekvatniji smještaj. Zanimalo nas je i može li ga se, s obzirom na to da je procesno i raspravno nesposoban, smjestiti u neku od psihijatrijskih ustanova.

- Nečija raspravna nesposobnost nije indikacija za nikakvu hospitalizaciju. Ponekad čak ni dijagnoza nije dovoljna da bi se nekoga hospitaliziralo u psihijatrijskoj bolnici - rekao nam je psihijatar koji je želio ostati anoniman.

Luketa nije uhićen, a iz tužiteljstvu su nam rekli kako nije bilo osnove za određivanje istražnog zatvora protiv njega. Podsjećamo, istražni zatvor tužiteljstvo može tražiti kad sumnja da bi osumnjičeni mogao pobjeći, utjecati na svjedoke, ponoviti nedjelo ili zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.

Luketu radi njegove sigurnosti čuvaju pripadnici interventne policije. U travnju ove godine u Brodarici je ubio supružnike Hakiju i Milku Keranović te Ivana Bajića, koji je svojedobno bio tjelohranitelj Zlatka Bagarića, tzv. kralja podzemlja. Keranovićev sin, Kemal, koji je Luketi navodno dugovao 410.000 eura, uspio je pobjeći. Nakon što ga je opkolila policija Luketa si je pucao u glavu.

Raspravno nesposoban

Podsjećamo, prvim generalnim vještačenjem utvrđeno je kako Luketa, koji nije ni uhićen, ne može pratiti raspravu.

Potom je ŽDO, koji protiv njega provodi istragu, ali ga dosad nisu mogli ispitati, protiv njega zatražio nadopunu vještačenja da se vidi je li Luketa procesno i raspravno sposoban.

U šibenskom ŽDO-u potvrđuju da su dobili vještačenja, ali detalje ne otkrivaju. Istraga, naime, još nije okončana. Kako neslužbeno saznajemo, vještakinje su utvrdile da je Luketa procesno i raspravno nesposoban. U tom slučaju tužiteljstvo bi moglo prekinuti istragu i odustati od optužnice. Privremeno, kako predmet ne bi otišao u zastaru. Potom bi s vremena na vrijeme provjeravali je li se oporavio i je li postao procesno sposoban.

Teoretski postoji mogućnost, utvrde li vještaci da je neubrojiv i da trajno nije sposoban iznositi svoju obranu na eventualnom suđenju, da Luketa ostatak života provede u nekoj medicinskoj ustanovi ili domu, pa čak i u vlastitom stanu.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Vlada troši sve više, pojeftinit će novi auti, poskupjeti cigarete

- Vučjak Tim iz Osijeka spasio susjede od požara

- Marijanina treća sreća: Udaje se zvijezda Big Brothera?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković