Video

Komentari 24

Uspio je unatoč svemu: Ivan je student logopedije koji muca

Ivan Đurđević je student logopedije koji je u svom problemu s govorom pronašao razlog da pomogne ljudima sa sličnim teškoćama. Svima je pokazao da on to može...

Ivan se za studij logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu odlučio jer i sam muca te je siguran kako je logopedija njegov životni poziv. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zbog svih situacija koje je u životu prošao i svih kriza s kojima se suočio, osjetio je potrebu podijeliti svoje iskustvo s drugima sa željom da im pomogne i olakša svakodnevicu: "Imao sam par neugodnih situacija, kada su mi profesori rekli da sam zapravo promašio zanimanje i da ja ne mogu biti logoped, ali to mi je dalo još dodatnu motivaciju da im pokažem da ja to mogu."

Glazba mu pomaže da se opusti te da prevlada sav strah i anksioznost koji dolaze uz mucanje, a u isto vrijeme radi ono što voli.

Tijekom života je upoznao mnogo mladih koji mucaju što mu je na kraju pomoglo da na trećoj godini logopedije prihvati svoje problem.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Tko će me čekati, taj će me pričekati, a onaj koji neće - nije vrijedan mog slušanja - kaže Ivan koji danas prihvaća svoje mucanje kao sastavni dio sebe.