Obavijesti

Video

Komentari 65

Užas u Starigradu: 'Čuo sam buku, djevojka je ležala na tlu'

Užas u Starigradu: 'Čuo sam buku, djevojka je ležala na tlu'
1

Laura B. (18) iz Našica u četvrtak je oko 4.40 s tri prijateljice hodala nogostupom državne ceste D-8. Četiri djevojke vraćale su se iz obližnjeg disko kluba Wizzard na granici između Selina i Starigrada

VIDEO

Iz smjera Rijeke ususret im je nailazio tinejdžer (16) na motociklu. Bio je pijan i nije imao vozačku dozvolu. Odjednom, iz neutvrđenog razloga, prešao je na suprotni trak i sve ih pokosio. I sam vozač je ostao ležati na tlu. Dvije djevojke u dobi od 16 i 18 godina u nesreći su lakše ozlijeđene, kao i vozač motocikla.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

01:03

Najgore je prošla Laura. S teškim ozljedama opasnim po život prevezli su je u Opću bolnicu Zadar gdje je, unatoč nastojanjima liječnika da joj spase život, preminula tijekom jutra.

- Bio sam u pekarnici i čuo buku, zvuk motora, udarac... Prijatelji i ja potrčali smo te vidjeli da ljudi leže na cesti. Prišli smo odmah i pomagali im da se podignu, svima osim Lauri. Ona je ležala na podu i ništa nismo mogli učiniti - rekao je mladić koji je među prvima stigao na mjesto događaja.

Uskoro su se na cesti D8 između Starigrada i Selina pojavili dva policijska automobila i dvoja kola Hitne pomoći.

- To je trajalo jako dugo, nju su tek nakon četrdesetak minuta uspjeli podići na nosila, bila je u jako lošem stanju... Motocikl ju je udario direktno i odletjela je u džip parkiran u blizini. Ma užas. Mi smo stajali sa strane i šutjeli - pričao je šokirani mladić.

Četiri prijateljice su iz Našica, dvije 16-godišnjakinje i dvije 18-godišnjakinje, a došle su u Starigrad na ljetovanje. Laura je i ranije ljetovala u Starigradu, kao i neke od njezinih prijateljica.

- Poznavali smo ih, većinom smo se družili mi koji smo vršnjaci. Super su cure, došle bi na nekoliko tjedana i vratile se u Našice - kaže njihov poznanik.

Mladić je vozio pijan s 1,84 promila alkohola u krvi

Dvije djevojke su bile u apartmanu. U potpunom su šoku, zatekli smo ih kako sjede uplakane i bez riječi. Ne mogu vjerovati da njihove prijateljice više nema.

U Starigradu se govori da su poznavale vozača motocikla, da su bile u istom društvu, no one to demantiraju.

- Nismo ga nikad upoznale niti smo se s njim družile. Nemamo pojma tko je on, a tako je i bolje - rekla nam je jedna od njih.

Mladić koji je skrivio nesreću je iz Selina. Pretpostavlja se da se vraćao kući nakon noćnog izlaska. Imao je 1,84 promila alkohola u organizmu te ga očekuje kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Žena iz Starigrada koja poznaje mladića kaže da s njim nikad nije bilo problema. Otkrila nam je kako motocikl vozi već godinama, još od osnovne škole. U Selinama smo naišli na šutnju. Mladić je iz njihova mjesta, svi znaju njega i njegovu obitelj, samo vrte glavom i ponavljaju: “Strašno, katastrofa...”. Zbog ozljeda su ga zadržali u Općoj bolnici Zadar, a otac je nakon nesreće preuzeo motocikl.

Pijani motociklist (16) pokosio je tri pješakinje u Starigradu
Pijani motociklist (16) pokosio je tri pješakinje u Starigradu

Laurin otac je preminuo prije dva mjeseca od srčanog udara

U Našicama šok i nevjerica zbog pogibije njihove sugrađanke.

Mnogi poznaju njezinu obitelj, jer Laurina majka radi u jednom trgovačkom centru. Šok je veći jer se obitelj još nije oporavila od iznenadne smrti Laurina oca (43), koji je preminuo prije nepuna dva mjeseca od srčanog udara. Teška tragedija je pogodila ponovno tu, kako mnogi kažu, uzornu obitelj, od koje će se jako teško oporaviti. Laura je bila srednje dijete u obitelji. Ima još jednu stariju i mlađu sestru. Svi su ih zbog njihove plave kose nazivali zlatokosama.

Sestre nisu bile spremne za bilo kakav razgovor, u velikom su šoku i boli, kao i susjedi, prijatelji te rodbina.

Lauru i njezinu obitelj poznavao je i fra Zoran Bibić, župnik u župi Sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

- Došao sam u Našice prije nekoliko godina i nisam Lauri udijelio sakrament svete pričesti jer je to urađeno prije mojega dolaska. Bio sam na pokopu njezinu ocu. Ostala mi je upečatljiva tužna slika majke s kćerima koji su se prerano oprostili od mladog čovjeka. Uh, to je strašno i žalosno - rekao je fra Bibić, koji je nazočio pokopu glave obitelji, a sad će i mladoj djevojci.

- Što u ovom trenutku reći osim iskrene sućuti. Zagovarat ću kod Boga da im da snage da prebole ovu veliku tragediju - dodao je fra Bibić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno