Video

Komentari 337

Vodila borbu s otvaranjem vina: 'Što će ćaća reć' kad ovo vidi?'

Vodila borbu s otvaranjem vina: 'Što će ćaća reć' kad ovo vidi?'

24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJA nastavlja sa serijalom 'Kuharski Bootcamp'. Spremali smo šporke makarune. Video pogledajte na našoj Videoteci, YouTube kanalu, Facebook, TikTok i Instagram profilima

Znam nešto skuhati, ali nisam vrsna kuharica. Najviše volim raditi kolače, ali ovaj recept mi ne izgleda previše zahtjevno, rekla nam je Dubrovčanka Adriana (20). Mlada studentica u novoj epizodi serijala 'Kuharski Bootcamp' morala je po chefovom receptu skuhati šporke makarune.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve njezine poteze pratio je i chef Fabricio Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

- Najprije treba odstraniti svu masnoću s mesa jer neće biti dobar ukus s tim, a kockice trebaju biti malo veće jer će se skupiti tijekom kuhanja - spremno je objašnjavala Adriana dok je kretala s pripremom svog jela.

Prostor za snimanje omogućili Apartmani D&J iz Orašca.

Nakon što je uspješno narezala meso, bacila se na sjeckanje i luka i mrkve koji su baza ovoga recepta. Chef je bio zadovoljan njezinim baratanjem nožem, no jedino joj je prigovorio zbog prevelikih komada koja je nasjeckala.

- Baba će biti skroz ponosna ili baš suprotno, poklopiti se po ušima kada bude vidjela moje kuhanje - rekla je Adriana.

Tijekom kuhanja, sjetila se i savjeta svoje bake, ali i chefovih savjeta koja joj je pripremio. Najveću borbu vodila je otvaranjem vina i uključivanjem štednjaka. Pluteni čep joj se raspao, a indukcijski štednjak je nakon kratke borbe uspjela uključiti.

- Iako šef nije to napisao, ja ću dodati vode jer tako moja baba radi. To je da luk bude mekaniji - pojasnila je Adriana.

POGLEDAJ I PRETHODNU EPIZODU:

Dodala je kako joj je rezanje mesa bilo najgori dio, a poslušala je i chefa koji je rekao da meso najprije poprži na tavi, kako bi prije bilo gotovo, a onda ga doda na luk i mrkvu te kasnije podlije s crnim vinom da se sve zajedno kuha.

- S obzirom na to da ovo radim prvi put, zadovoljna sam - rekla je Adriana, a složio se i chef:

- Meni jelo izgleda super, jedina zamjerka su krupno narezani komadi luka. Sve ostalo je super odradila - zaključio je chef.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako su ispali šporki makaruni i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU možete pogledati na našoj Videoteci, službenom YouTube kanalu 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima i na 24sata.hr

Prostor za snimanje omogućili Apartmani D&J iz Orašca.