Obavijesti

Video

Komentari 337

Vodila borbu s otvaranjem vina: 'Što će ćaća reć' kad ovo vidi?'

Vodila borbu s otvaranjem vina: 'Što će ćaća reć' kad ovo vidi?'
1

24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJA nastavlja sa serijalom 'Kuharski Bootcamp'. Spremali smo šporke makarune. Video pogledajte na našoj Videoteci, YouTube kanalu, Facebook, TikTok i Instagram profilima

VIDEO

Znam nešto skuhati, ali nisam vrsna kuharica. Najviše volim raditi kolače, ali ovaj recept mi ne izgleda previše zahtjevno, rekla nam je Dubrovčanka Adriana (20). Mlada studentica u novoj epizodi serijala 'Kuharski Bootcamp' morala je po chefovom receptu skuhati šporke makarune.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve njezine poteze pratio je i chef Fabricio Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

- Najprije treba odstraniti svu masnoću s mesa jer neće biti dobar ukus s tim, a kockice trebaju biti malo veće jer će se skupiti tijekom kuhanja - spremno je objašnjavala Adriana dok je kretala s pripremom svog jela.

Prostor za snimanje omogućili Apartmani D&J iz Orašca.

Nakon što je uspješno narezala meso, bacila se na sjeckanje i luka i mrkve koji su baza ovoga recepta. Chef je bio zadovoljan njezinim baratanjem nožem, no jedino joj je prigovorio zbog prevelikih komada koja je nasjeckala.

- Baba će biti skroz ponosna ili baš suprotno, poklopiti se po ušima kada bude vidjela moje kuhanje - rekla je Adriana.

Tijekom kuhanja, sjetila se i savjeta svoje bake, ali i chefovih savjeta koja joj je pripremio. Najveću borbu vodila je otvaranjem vina i uključivanjem štednjaka. Pluteni čep joj se raspao, a indukcijski štednjak je nakon kratke borbe uspjela uključiti.

- Iako šef nije to napisao, ja ću dodati vode jer tako moja baba radi. To je da luk bude mekaniji - pojasnila je Adriana.

POGLEDAJ I PRETHODNU EPIZODU:

Dodala je kako joj je rezanje mesa bilo najgori dio, a poslušala je i chefa koji je rekao da meso najprije poprži na tavi, kako bi prije bilo gotovo, a onda ga doda na luk i mrkvu te kasnije podlije s crnim vinom da se sve zajedno kuha.

- S obzirom na to da ovo radim prvi put, zadovoljna sam - rekla je Adriana, a složio se i chef:

- Meni jelo izgleda super, jedina zamjerka su krupno narezani komadi luka. Sve ostalo je super odradila - zaključio je chef.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Kako su ispali šporki makaruni i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU možete pogledati na našoj Videoteci, službenom YouTube kanalu 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima i na 24sata.hr

Prostor za snimanje omogućili Apartmani D&J iz Orašca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 337
VIDEO

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Isprobajte recepte s Asian street food festivala: Pad Thai, mango sticky rice i ukusni vege ramen
OKUSI ISTOKA

Isprobajte recepte s Asian street food festivala: Pad Thai, mango sticky rice i ukusni vege ramen

Isprobali smo jela sa svake kućice, a neka od njih su nam se posebno svidjela. Primjerice, s kućice Asian Burger isprobali smo Shiitake Umami burger, koji je presočan i okusi su dobro iskombinirani