Video

Komentari 17

Zagrebački advent ide dalje: Matija Cvek pjeva na Zrinjevcu

Zagrebački advent ide dalje: Matija Cvek pjeva na Zrinjevcu

Na paljenju lampica na Zrinjevcu Marko Tolja oduševio je publiku, a ovaj petak zapjevat će Matija Cvek. Prijenos možete pratiti na YT kanalu 24sata, Facebooku 24sata i Facebooku Turističke zajednice grada Zagreba

Ljudi, vidimo se na Zrinjevcu u petak u 19 sati, poručio je mladi hrvatski pjevač Matija Cvek. Glazbenik poznat po hitovima 'Visine', 'Ptice' i odličnim izvedbama u showu 'A strana' te nastupu na Euroviziji kao prateći pjevač Jacquesu Houdeku, stati će pred publiku u jednom od najljepših parkova u Zagrebu - Zrinjevcu.

Lampice su upaljene, grad je ukrašen, a prva adventska svijeća je zapaljena. Božićni mirisi i božićni duh je svuda oko nas, a sve će podići i brojni koncerti i programi Adventa u Zagrebu. 

- Glazba je tu kako bi dala dušu svakom raspoloženju, a naročito onom božićnom. Glazba daje lampicama čarobnu svjetlost, a božićnim drvcima posebne boje - poručili su iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Tema ovogodišnjeg Adventa je hrvatska baština kroz igračke, a svi posjetitelji će moći uživati u više od 120 koncerata, programa za djecu i izložba na više od 15 uređenih lokacija. 

- Prije deset godina ovdje na Zrinjevcu je počeo zagrebački advent. Unatoč pandemiji, unatoč potresu, zagrebački Advent ide dalje. Želim vam za vrijeme Adventa puno mira, puno ljubavi, puno nade i puno radosti. Ono što nam svima želim da je ovo zadnji pandemijski Advent. Uživajte - rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Uz tradicionalno paljenje lampica, Zagrepčane je u božićno razdoblje svojim koncertom uveo i Marko Tolja. Na njegovom repertoaru našli su se brojni domaći i strani blagdanski hitovi, a otpjevao je i svoje pjesme.

- Od srca vam hvala ljudi. Nemate pojma koliko nam to puno znači. Za razliku od prošle godine, ovaj Advent napokon imamo svirku, rekao je Marko Tolja.

Live prijenos koncerta pratite putem interneta. Od 19 sati, uključite se na YouTube kanal 24sata te Facebook stranice 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba i uživajte u koncertu mladog pjevača Matije Cveka.

Osim koncerta Matije Cveka, publika će na YouTube kanalu 24sata te Facebook stranicama 24sata i Turističke zajednice grada Zagreba moći uživati i u prijenosima koncerata Ansambla Lado, koncertu Ante Gele i prijatelja, najljepšim opernim arijama i duetima te Misi na španjolskom.

POGLEDAJTE I KONCERT ZAGREBAČKIH SOLISTA:

Ne zaboravite ni u ovo vrijeme paziti na sebe i druge. Prilikom posjeta Adventu pridržavajte se propisanih epidemioloških mjera i ostanite zdravi i veseli.