Obavijesti

Video

Komentari 12

Zagrepčani nisu oduševljeni: 'Plenković pozvao Milanovića na TikTok izazov? Baš me briga'

Zagrepčani nisu oduševljeni: 'Plenković pozvao Milanovića na TikTok izazov? Baš me briga'

U novoj epizodi svog Fake News showa, mladi JoomBoosovac Karlo Kreš prolaznicima je pokušao 'prodati' vijest da Andrej Plenković otvara TikTok profil i izaziva Zorana Milanovića na plesni dvoboj. Nisu mu baš vjerovali

VIDEO

Pa oni plešu cijeli život zajedno - bio je komentar jednog Zagrepčanina na lažnu vijest o TikToku, Plenkoviću i Milanoviću. Ovaj odgovor najviše je nasmijao Karla, a drugi su uglavnom rekli da ne koriste TikTok pa ih neće moći gledati kako plešu uz ovaj TikTok izazov.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad je istu lažnu vijest ispričao dvojici prijatelja na Glavnom kolodvoru, oni su bili oduševljeni. Oni bi gledali premijera i predsjednika kako zajedno plešu na TikToku.

- Nisam još vidio o čemu se radi, ali jedva čekam to pogledati. Mislim da bi se to svakako trebalo napraviti, imalo bi puno pregleda i komentara - pomalo sarkastično je izjavio jedan od njih.

Još jedna lažna vijest koju je Karlo podvalio prolaznicima bila je o lažnim nuspojavama cijepljenja. Rekao im je da je ženama počela rasti brada nakon cijepljenja protiv korone.

- Pa to su gluposti. Ako vi tome vjerujete, onda ne znam - jasan je bio jedan gospodin na glavnom zagrebačkom Trgu. I drugima je ova 'vijest' bila smiješna i odlučno su izjavili da bi se i dalje cijepili jer ne vjeruju u ovakve 'gluposti'. 

Ovaj je show pokrenut kako bi se podigla svijest o sve većem broju lažnih vijesti koje kruže društvenim mrežama. Karlo i producenti ljudima žele poručiti da svaku informaciju provjere iz nekoliko izvora prije nego je počnu širiti dalje. Pogotovo kad je riječ o temama kao što su pandemija koronavirusa, cijepljenje ili politika. 

Cijelu epizodu pogledajte na JoomBoos YouTube kanalu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Fake News show 04:12
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno