Video

Komentari 12

Zagrepčani nisu oduševljeni: 'Plenković pozvao Milanovića na TikTok izazov? Baš me briga'

Zagrepčani nisu oduševljeni: 'Plenković pozvao Milanovića na TikTok izazov? Baš me briga'

U novoj epizodi svog Fake News showa, mladi JoomBoosovac Karlo Kreš prolaznicima je pokušao 'prodati' vijest da Andrej Plenković otvara TikTok profil i izaziva Zorana Milanovića na plesni dvoboj. Nisu mu baš vjerovali

Pa oni plešu cijeli život zajedno - bio je komentar jednog Zagrepčanina na lažnu vijest o TikToku, Plenkoviću i Milanoviću. Ovaj odgovor najviše je nasmijao Karla, a drugi su uglavnom rekli da ne koriste TikTok pa ih neće moći gledati kako plešu uz ovaj TikTok izazov.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad je istu lažnu vijest ispričao dvojici prijatelja na Glavnom kolodvoru, oni su bili oduševljeni. Oni bi gledali premijera i predsjednika kako zajedno plešu na TikToku.

- Nisam još vidio o čemu se radi, ali jedva čekam to pogledati. Mislim da bi se to svakako trebalo napraviti, imalo bi puno pregleda i komentara - pomalo sarkastično je izjavio jedan od njih.

Još jedna lažna vijest koju je Karlo podvalio prolaznicima bila je o lažnim nuspojavama cijepljenja. Rekao im je da je ženama počela rasti brada nakon cijepljenja protiv korone.

- Pa to su gluposti. Ako vi tome vjerujete, onda ne znam - jasan je bio jedan gospodin na glavnom zagrebačkom Trgu. I drugima je ova 'vijest' bila smiješna i odlučno su izjavili da bi se i dalje cijepili jer ne vjeruju u ovakve 'gluposti'. 

Ovaj je show pokrenut kako bi se podigla svijest o sve većem broju lažnih vijesti koje kruže društvenim mrežama. Karlo i producenti ljudima žele poručiti da svaku informaciju provjere iz nekoliko izvora prije nego je počnu širiti dalje. Pogotovo kad je riječ o temama kao što su pandemija koronavirusa, cijepljenje ili politika. 

Cijelu epizodu pogledajte na JoomBoos YouTube kanalu.

POGLEDAJTE VIDEO: