Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Znanstvenik Puljak: 'Svijet će iz ove situacije izvući pouke'

Jedan od najpoznatijih hrvatskih fizičara i znanstvenika Ivica Puljak za YouTube kanal 24sata odgovorio je osjeća li paniku zbog korona virusa te kako ocjenjuje rad ministra i stručnog stožera

Foto: Milan Šabić/PIXSELL
15 komentara

Mislim da će se panika početi smanjivati i da će svijet iz ovoga izvući pouke i da će svijet biti bolji nego što je prije bio, optimistično govori Ivica Puljak o epidemiji korona virusa u Hrvatskoj. 

- U redu je da ponekad budemo preplašeni i zabrinuti, ali nema mjesta za paniku. Htio bi da izađu naše najbolje osobine. Sve što vidim danas je da su ljudi pristojni u realnom svijetu - dodaje ovaj znanstvenik. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Mislim da će se u Hrvatskoj dogoditi ono što se dogodilo i u drugim zemljama, ne baš kao u Italiji, Francuskoj i Španjolskoj. Izgledno je da ćemo uspjeti broj zaraženih održati u nekoj razumnoj mjeri, broj oboljelih će se svakako povećavati. Nadam se linearno, a ne eksponencijalno, govori. 

Optimistično kaže ovaj znanstvenik da se nada da ćemo za dva tjedna doseći vrhunac epidemije i da će se onda broj oboljelih početi smanjivati. 

Ivica Puljak | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL - Vjerujem stručnjacima, malo više pazim na higijenu i smanjio sam socijalne kontakte s drugim ljudima kako su sugerirali, kaže. 

Pohvalio je ministra Beroša i cijeli krizni stožer. 

- Nadležni dobro upravljaju, i ministar i cijeli krizni stožer i mislim da im svi vjeruju. U Hrvatskoj se dobro upravlja i apeliram da svi slušaju što struka kaže. Da je na njihovoj poziciji, govori Puljak da bi činio iste poteze...

- Panika je normalna reakcija kada se ovako nešto neobično dogodio, ne smijemo podleći tome. U danima krize prevladaju nagoni i osjećaji nad razumom - govori ovaj splitski fizičar.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL 'Ja sam isto zabrinut kao i svi ostali, ali nisam paničar' 

- Mogli bi izvući pouku da svi u svijetu moramo biti još ujedinjeniji i da ćemo nakon ovoga više vjerovati znanju i struci. Kada se sve smiri, mislim da se shvatiti da se mora više ulagati u znanje, znanost i struku; i da ćemo graditi jedan bolji i ujedinjeniji svijet.

Što nam je još rekao Ivica Puljak, pogledajte na YouTube kanalu 24sata. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message