Obavijesti

Vječni grad - Rim, 4 dana, zrakoplovom iz Zagreba

Vječni grad - Rim, 4 dana, zrakoplovom iz Zagreba
1

grad okruženi povijesnim zdanjima koja kriju pregršt zanimljivih priča, gradu umjetnosti i kulture, gradu mode…. Najpovoljnije cijene! Garantirani polasci!

Datum putovanja: 26.06.-29.06. i 11.09.-14.09.2014. (garantirani polasci)

1.dan, Zagreb - Rim

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 08:40 sati. Prijava i direktan let za Rim u 10:40. Po slijetanju u Rim, nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer autobusom do grada te panoramski razgled grada uz zaustavljanje kod Svetog Pavla izvan zidina, bogato ukrašenoj mozaicima koja se nalazi na mjestu jedne od najvažnijih rimskih bazilika i navodno mjesto ukopa sv. Pavla. Nastavak vožnje do hotela. Smještaj u hotel u centru grada.Kraći odmor te odlazak u razgled centra Rima u pratnji pratioca putovanja. Šetnja do prekrasne Fontane di trevi, najpoznatije rimske fontane, poznatih Španjolskih stepenica te najpoznatijeg rimskog trga - Piazza del Popolo sa poznatim rimskim obeliskom,  crkvom Sv. Marije del Popolo, dvjema crkvama blizankama, te vratima Porta Flaminia iza kojim se pruža ulica Via Flaminia, najpoznatija ruta prema sjeveru antičkog Rima. Razgled Piazza della Republica, Dioklecianove terme, Quirinal, Stazione Termini… Slobodno vrijeme za šetnju centrom i vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, Rim

Doručak. Nastavljamo razgledom grada, prema bazilici sv. Ivana Lateranskog, nekadašnjoj središnjoj crkvi i mjestu gdje je stolovao Papa do gradnje bazilike Sv. Petra u Vatikanu. Proći ćemo i kraj bazilike sv. Marije , te crkve Sv. Petra u okovima, poznate po Michelangelovom kipu Mojsija. Nedaleko od crkve nalazi se i Koloseum, najveći amfiteatar ikada izgrađen, a blizu  njega Rimski Forum, glavni trg iz doba rimskog carstva, gdje su se donosile najvažnije odluke za cijelo carstvo. Njegovim poznatim stubama penjemo se do brda Kapitol, te nastavljamo do Piazze Venezia na kojem se nalazi grob Neznanom vojniku, spomenik kralju Viktoru Emanuelu II i veličanstvena palača Venezia. Slobodno poslijepodne. Predlažemo posjet Katakambama San Calisto ili slobodno vrijeme za shopping u mnogobrojnim trgovinama. Pri povratku do hotela proći ćemo pored Augustinovog mauzoleja te hrvatskog zavoda i crkve Sv. Jeronima…. Navečer  predlažemo odlazak na Trastevere –poznatu rimsku četvrt mjesto poznato po živahnom noćnom životu, odličnim restoranima, lijepim srednjovjekovnim uličicama, šarmantan dio grada koji turisti vole jednako kao i Rimljani. Povratak do hotela. Noćenje.

3.dan, Rim

Doručak. Odlazak u razgled Vatikana, države unutar grada Rima, najmanje države, sa najvećom crkvom na svijetu – bazilikom Sv. Petra. Pješice nastavljamo sa razgledom baroknog dijela Rima: tvrđava Sant' Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana, Ponte Sant'Angelo, Piazza Navona sa poznatim fontanama i crkva Sv. Agneze. U nastavku ćemo otići do Panteona, hrama svih bogova. Slobodno poslijepodne u Rimu za vlastite sadržaje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, Rim - Zagreb

Rani doručak te transfer do zračne luke. Let za Zagreb u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.090 kn   1.890 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 690 kuna

Zrakoplovne pristojbe i naknade: 1.090 kn po osobi

Cijena aranžmana uključuje: povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Rim - Zagreb, smještaj u hotelu 4* u centru Rima na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, transfer autobusom zračna luka – hotel- zračna luka, sve razglede prema programu, licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovrnosti, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.090 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.

Fakultativne doplate: ulaznica za Vatikanske muzej i Sikstinsku kapelu - 16,00 eur, besplatno djeca do 6 godina (popust 8€ za djecu od 6-18 g., studenti do 26 g.) - preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta, 

Kupola bazilike Sv.Pavla - 6 eur stubištem, 7 eur liftom

Kapitolski muzeji 9,5 eur

Galerija Borghese 13 eur (besplatno za djecu do 18 god.)

Koloseum, Forum i Palatinska galerija – 13 eur

Ulaznica za Katakombe 8,00 eur - preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta

Napomena: Boravišna taxa u Rimu se plaća na licu mjesta,  za noćenje u hotelu 4* - 3 eur po osobi i danu. Sav razgled po Rimu će se obavljati pješice i metroom. Cijena jedne karte metroom iznosi 1,50 eur po osobi dok dnevna karta za metro u Rimu stoji 6,00 eur.

Informacije o avio prijevozniku: Vueling

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda realizacije programa sukladno procjeni pratitelja putovanja.

Minimalan broj putnika: 25

http://azurtours.hr/europska-putovanja-zrakoplovom-rim

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina