Obavijesti

Ytong strop - nosiv kao čelik, trajan kao beton, lagan kao drvo

Ytong strop - nosiv kao čelik, trajan kao beton, lagan kao drvo
3

Bilo da se radi o rekonstrukciji starih vila ili zahtjevnim rješenjima u novogradnji, Ytong strop osvaja tržište svojom nosivosti, trajnosti, izolativnosti i lakoćom

Marizu i Omera Costantini, osim dugogodišnjeg skladnog bračnog partnerstva, povezuje i ono poslovno ostvareno kroz osnivanje zajedničke tvrtke 2006. godine u Puli naziva ATG inženjering d.o.o.. Njihove želje i planovi, a od kojih ne odustaju ni danas, bili su da se tvrtka realizira kroz sve svoje djelatnosti koje uključuju prodaju građevinskog materijala, izvođenje radova u visokogradnji, pružanje usluga inženjeringa i konzaltinga te poslovanje nekretninama. No kada je riječ o građevinskom materijalu, svoje poslovanje primarno baziraju na prodaji Ytong stropa i Ytong građevinskog materijala. Ytong strop realiziraju u suradnji s poduzećem Vladimir Gortan d.d.

- U datim okolnostima kriznog vremena u kojima radimo i unutar kojih moramo opstati, fokusirali smo se na djelatnosti koje omogućuju povećanje tržišnog udjela našeg poduzeća. Tako da se temeljna djelatnost naše tvrtke svodi na to da smo mi u biti produžena ruka tvrtke Ytong u Istarskoj i Primorsko – goranskoj županiji, što se tiče same prodaje stropova. Na tom polju potencijalnim kupcima pružamo stvarno upotpunjenu uslugu – od izrade ponuda i sheme polaganja Ytong stropa, instruktaže na samom gradilištu i organizacije prijevoza materijala pa sve do izvođenja materijala pa sve do izvođenja samih radova – objasnila je Mariza te dodala kako unutar tih okvira njihova tvrtka posluje pozitivno s povećanjem prodaje.

Ono što ATG inženjering izdvaja od preostale konkurencije je pružanje bezrezervne podrške i kompletne usluge svojim klijentima ukomponiranu kroz cjelovitu organizaciju ponude od projektiranja i izgradnje do useljenja ili prodaje.

- Iako se Ytong strop koristi za izvođenje međukatnih konstrukcija te ravnih i kosih krovnih ploča, najviše ga prodajemo upravo kao krovnu konstrukciju, i to neovisno radi li se o stambenim ili obiteljskim kućama te novogradnji, rekonstrukciji ili nadogradnji. 

Osvrnemo li se na specifične realizacije ATG inženjeringa, također je moguće bolje razumjeti prednosti i sposobnost usklađivanja ovog konstrukcijskog sustava u već postojeće uvjete. Tako su interesantni objekti koji su pod zaštitom konzervatora, a u čiju avanturu rekonstrukcije i adaptacije se izvrsno uklopio Ytong strop, pritom ne narušavajući izvorni stil i kompoziciju antikvitetnih vrijednosti objekta. Osim toga, pokazao se idealnim rješenjem i pri rekonstrukcijama starih hotela, kao i kod preprojektiranja krovova od armiranog betona.

- Najbolji primjeri nekih naših konkretnih realizacija su rekonstrukcije starih vila poput Ville Ursarie u Vrsaru i palače Vergottini u Poreču, gdje se je Ytong strop savršeno uklopio zbog svoje male težine u skladu s traženom nosivošću te svojom jednostavnom i brzom izvedbom. Nadalje, idealan materijal je i kada radimo rekonstrukcije hotela s ciljem postizanja njihove veće kategorizacije, povećanje površina postojećih jedinica u postojećoj nosivoj konstrukciji. Ovdje su od velikog značaja brzina i jednostavnost jer radovi zbog turističke sezone često moraju biti gotovi u jako kratkom roku. Naposljetku, dobar primjer je i sklop stambenih zgrada koji smo radili na Cresu, pri čemu smo zbog manje vlastite težine konstrukcije, preprojektirali krovove od armiranog betona na Ytong strop – istaknuo je Omero.

- Budući da je energetsko certificiranje zakonski određeno, počeli smo u posljednje vrijeme nuditi klasično građenim objektima promjene s drvenog krovišta na Ytong strop uz mogućnost svih dodatnih slojeva izolacije.

Na taj način praktički dodatnom fasadom, promjenom odgovarajuće stolarije i odgovarajuće stolarije i krovištem pretvaramo klasične objekte u niskoenergetske, čime postaju valjani za dobivanje energetskog certifikata više kategorije – pojasnila je Mariza.

Tajna uspješne suradnje među supružnicima je u idealnoj podjeli poslova. Budući da su oboje inžinjeri graditeljstva po struci, itekako su iskusni i bogati znanjem kada je riječ o gradnji, ali one operativne aspekte posla Mariza ipak prepušta svojem suprugu.

- Suprug je više vezan za tehnički i operativni dio posla. Stoga se on bavi ugovaranjem poslova s izgradnjom od iskopa do krova, izradom troškovnika, ponuda i naplata te samom tehnologijom građenja. Također odlazi na gradilišta i terene, uzima mjere-snima objekte, daje instrukcije, uhodava izvođače u rad i upoznaje ih s materijalom. Ja sam pak onaj papirnati dio medalje. Moj posao je u uredu gdje rješavam ponude za Ytong proizvode, vodim nabavu, prodaju i isporuku materijala te brinem o naplati - ispričala je Mariza te nadalje pojasnila povijest suradnje s tvrtkom Ytong koja uspješno traje i danas.

- Moja suradnja s Ytongom traje od prvih dana kada je Ytong u Hrvatskoj, točnije od 1992. godine. Tada sam bila zaposlena u tvornici na mjestu voditelja tehničkog ureda. Nakon preseljenja službe prodaje u Zagreb, nastavila sam raditi kao voditelj prodajnog područja za Istarsku i Primorsko – goransku županiju. Naposljetku sam sa suprugom osnovala privatnu tvrtku te nastavila daljnju uspješnu suradnju s Ytongomotkrila je Mariza.

- Svojim investitorima ne prodajemo samo materijal s prijevozom i istovarom, već nudimo cjelovitu uslugu koja uključuje snimanje objekata, davanje tehničkih savjeta i optimalnih rješenja, izradu ponude i troškovnika, izvođenje građevinskih i obrtničkih radova ili davanje samo instruktaže na gradilištu. Kupci danas očekuju upravo te odlike, kvalitetu i kompletnu uslugu uz optimalnu cijenu.

- Nama, primjera radi, osobno je najdraže raditi poslove adaptacije kamenih i dotrajalih kuća. Radi se o kućama u skučenim prostorima čije su postojeće konstrukcije dotrajale, a temelji upitne nosivosti, gdje Ytong svojom lakoćom, nosivošću, vatrootpornošću i jednostavnošću ugradnje pruža itekako potrebnu vitalnu rekonstrukciju – ispričala je Mariza te se nadovezala kako se Ytong strop također pokazao kao najprihvatljiviji kada je riječ o teško dostupnim i nepristupačnim lokacijama gradnje, na koje je nemoguće dostaviti klasične materijale jer zahtijevaju uporabu većih kamiona, miksera i strojeva. Kako je Ytong strop sastavljen od manjih i lakših dijelova, komplicirani transport i ugradnja moguća je ručno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske
Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi