Obavijesti

Zašto je Mg Mivela nezaobilazna u trudnoći?

Zašto je Mg Mivela nezaobilazna u trudnoći?
3

Magnezij je mineral koji se nalazi u vrhu ljestvice tvari neophodnih za zdrav i uspješan ishod trudnoće, a nezaobilazan je i nakon poroda. Mg Mivela posebno je pogodna za trudnice

Mnoge majke odgovorno tvrde kako je trudnoća najljepše razdoblje u životu žene. Trudnoća osim potpuno novog iskustva za ženu i novog života kojeg ona nosi, nosi i brojne promjene u organizmu.

Prve promjene u trudnoći žena osjeća u  prehrani kroz  povećanu potrebu za hranjivim tvarima. Potrebe za magnezijem su također povećane, jer je magnezij uz folnu kiselinu, željezo i jod u vrhu ljestvice tvari neophodnih za zdrav i uspješan ishod trudnoće. Preporučeni dnevni unos magnezija je 375 mg, i često se čuje preporuka liječnika trudnicama koje dobiju grčeve u nogama da povećaju unos magnezija. Upravo Mg Mivela s 343mg/l magnezija približno zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim mineralnom.

Budući da je magnezij potreban majci za sve njene vitalne funkcije, uključujući održavanje zdravih kostiju i zubi, on ima nezaobilaznu ulogu i u procesu diobe stanica, čime je neophodan  u  rastu i razvoju fetusa. Mg Mivela posebno je pogodna za trudnice jer za razliku od ostalih mineralnih voda bogatih magnezijem ima nježni, osvježavajući okus i nema laksativan učinak te dolazi u dvije razine gazacije – normalno i blago gazirana.

Po porodu, najbolja hrana za bebu je majčino mlijeko. Majčinim mlijekom dijete dobiva sve hranjive tvari, pa tako i magnezij. Kako bi zadovoljilo povećane potrebe, kod nedostatnog unosa magnezija prehranom, tijelo majke će početi  crpiti magnezij iz svojih rezervi, od kojih su na prvom mjestu kosti. Upravo zbog toga, majke bi i nakon poroda trebale voditi računa o adekvatnom unosu magnezija.

Nedavna znanstvena istraživanja u Hrvatskoj pokazuju nedovoljan unos  magnezija kod dojilja, što se najbolje može nadoknaditi raznovrsnom prehranom bogatom zelenim lisnatim povrćem, sjemenkama i orašastim plodovima, te prirodnom mineralnom vodom koja sadrži magnezij. Magnezij iz Mg Mivele je u obliku u kojem se može apsorbirati i na taj način najbolje iskoristiti u organizmu za vitalne funkcije. Mame, pijte Mg Mivelu!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske
Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi