Komentari 0

Završen Dimensions, Pula spremna za 8. Outlook!

Završen Dimensions, Pula spremna za 8. Outlook!

Do sada najposjećeniji Dimensions festival završio je u ponedjeljak ujutro a tvrđava Punta Christo u Puli dočekuje Outlook!

Četvrto izdanje Dimensions festivala, najavljeno izvanrednim glazbenim nastupima u pulskoj Areni, trajalo je četiri dana, za vrijeme kojih se na desetak pozornica izmijenilo dvjestotinjak najboljih internacionalnih i domaćih elektroničkih producenata i DJ-eva. Pomno sastavljen line-up eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera, izvanredna lokacija te odlični vremenski uvjeti ove su godine privukli do sad najveći broj posjetitelja – osam tisuća.

Na prijašnjim je festivalskim izdanjima prednjačila britanska publika kojoj se ove godine pridružio iznimno veliki broj Francuza, poznatih po izbirljivosti i istančanom ukusu kada se radi o odluci koji festival posjetiti, Nizozemaca, Talijana te brojnih posjetitelja iz Hrvatske i regije. 

Dimensions je pratilo čak 450 akreditiranih međunarodnih i regionalnih novinara koji su svijetom prenijeli odlične reportaže o samom festivalu, ali i Hrvatskoj kao idiličnoj lokaciji za dobru zabavu, odmor i uživanje. Glazbenu ekstravagancu iz Arene uživo je prenosio planetarno popularni Boiler Room, čiju je snimku prošlogodišnjeg koncerta do sad pogledalo i poslušalo oko milijun gledatelja.

Dvjestotinjak izvođača izmjenjivalo se na posebno dizajniranim i ukrašenim pozornicama, među kojima se posebno ističe novo, vizualno atraktivno izdanje Clearing pozornice, na kojoj su nastupali neki od glavnih zvijezda festivala, poput velikana P-funka Gerogea Clintona i pratećih desetak glazbenika, Underground Resistancea, Moodymana, Surgeona, Mount Kimbiea i Four Teta. Ostale festivalske pozornice ugostile su setove techno, house i disco velikana, među kojima bismo posebno istaknuli nastup američke house legende Lil Louisa, izvanredan disko Danielea Baldellia, tvrdi techno super zvijezda Bena Klocka i Rødhåda te uvijek energične izvođače već kultne Mungos pozornice.

Rano jutro u ponedjeljak označilo je i sam kraj Dimensions festivala, no štinjanska tvrđava te kamp Brioni već se polako pripremaju za osmi Outlook festival, koji će od 2. do 6. rujna predstaviti najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage glazbe i soundsystem kulture

Brojčano nadmoćniji posjetitelji Outlook festivala već pristižu u Pulu kako bi u srijedu prisustvovali najavnom koncertu u Areni. Tom će se prilikom na pozornicu popeti rekordan broj od četrdeset glazbenika koji će u šest sastava provesti publiku različitim glazbenim pejzažima, od hip-hopa, preko drum’n’bassa do duba. 

Zvijezde večeri su SBTRKT – izuzetno uspješan house/dubstep/bass producent specifičnog scenskog nastupa. Koncert u Areni je posljednja stanica njegove velike svjetske turneje, na kojoj nastupa u posebnom audio-vizualnom izdanju u pratnji 11 glazbenika.

 Nakon sedam godina pauze, važan dio povijesti hip-hop glazbe i jedan od najutjecajnijih bendova tog smjera – legendarni američki sastav Jurassic 5 – u punom sastavu zatrest će Arenu. Amfiteatrom će se prelamati drum’n’bass sastava Roni Size Reprazent Live, dobitnika cijenjene Mercury glazbene nagrade. Tu je i eklektični te sve popularniji Gentleman’s Dub Club kao i institucija britanske sound system kulture – Trojan Sound System. Posljednja akvizicija ovog glazbenog vatrometa u Areni jest mladi i iznimno talentirani bruklinski glazbenik, Gabriel Garzón – Montano, čija je kombinacija neo-folka, soula i funka privukla i planetarno popularnog Drakea, koji je na svom posljednjem albumu semplirao neke od njegovih stihova. Montanova će glazba biti idealna zvučna kulisa za lagano zagrijavanje prije impresivnih glazbenih imena.

 Satnica koncerta otvorenja: 

 19:30 – 20:00 Gabriel Garzon Montano 

 20:00 – 20:55 Trojan Sound System – glavni nastup 

 20:55 – 21:55 Jurassic 5 

 22:25 – 23:40 SBTRKT 

 23:55 – 00:45 Gentleman’s Dub Club 

 00:45 – 01:10 Trojan Sound System 

 01:10 – 02:05 Roni Size Reprazent Live

 Ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna mogu se kupiti putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria diljem zemlje. Na festivalskim blagajnama ispred Arene, ulaznica iznosi 350 kuna. Povoljnije festivalske HR&Ex-Yu ulaznice za Outlook festival po cijeni od 660 kuna također se mogu kupiti u Entrio sistemima, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria.

Entrio pretprodajna mjesta

ZAGREB 

 Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29 

 Aquarius CD shop, Maksimirska 16 

 Aquarius CD shop, Varšavska 13 

 Atlas, Teslina 7 

 Atlas, Izidora Kršnjavoga 1 

 Atlas, Zrinjevac 17 

 Bon-Ton, Prolaz Ivana Dežmana 5 

 Churchill - Arena centar, Lanište 32 

 Churchill - Avenue Mall, Av. Dubrovnik 16 

 Churchill - City Center West, Jankomir 33 

 Daily News - Importanne Glavni kol., Trg Ante Starčevića 1 

 Dirty Old Shop, Tratinska 18 

 Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76 

 Punkt - Branimir centar, Kneza Branimira 29 

 Record Store Zagreb, Tkalčićeva 34 

 Rockmark, Berislavićeva 13 

 Tvornica Kulture, Šubićeva 2 

 Vinyl bar Zagreb, Bogovićeva 3

ZADAR 

 Daily News - Kaufland Zadar, Andrije Hebranga 2 

 iGrow shop, Stomorica 2 

 Zadarski list - Terminal Zadar, Liburnska obala bb

VARAŽDIN 

 Daily News - Lidl Varaždin, Gospodarska 54 

 Suvenirnica - Varaždinske vijesti, Trg kralja Tomislava 7

SPLIT 

 Atlas, Obala Lazareta 3 

 Daily News - Split riva, Obala hrvatskog preporoda 6 

 Daily News - Joker Split, Put brodarice 6 

 Daily News - Kaufland Split, 114. brigade 6 

 iGrow shop, Kružićeva 6

ŠIBENIK 

 Daily News - Kaufland Šibenik, Vukovarska 10

RIJEKA 

 iGrow shop, Blaža Polića 5 

 Palach, Kružna 8b 

 The Beertija, Slavka Krauzteka 12

PULA 

 Activa Travel, Scalierova 1 

 Daily News - Pevec Pula, Industrijska 15

ROVINJ 

 Prostor - Hotel Lone, Luje Adamovića 31

OSIJEK 

 Atlas, Županijska 19 

 Daily News - Kaufland Osijek, Josipa Reihl-Kira 40 

 Daily News - Zrinjevac Osijek, Reisnerova bb 

 Luminis, Županijska 1

SLAVONSKI BROD 

 Daily News - Kaufland Slavonski Brod, Petra Svačića bb

NOVALJA 

 Sunturist Novalja, Kranjčevićeva b.b.

KORČULA 

 Korkyra info, Trg Petra Šegedina 3a

ĐAKOVO 

 Daily News - Kaufland Đakovo, Ulica Franje Račkog 95

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na: 

www.dimensionsfestival.com 

www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival 

www.facebook.com/DimensionsFestival 

www.twitter.com/dimensions_fest 

www.mixcloud.com/dimensionsfestival 

www.youtube.com/dimensionsfestival

Službeni Facebook event pronađite ovdje: 

www.facebook.com/events/386428124861822/