Obavijesti

Tech

Komentari 4

Otkrili interijer Dragona: Let u svemir izgleda kao u SF filmu

Otkrili interijer Dragona:  Let u svemir izgleda kao u SF filmu
7

Letjelica Dragon bit će automatizirana, a u njoj će moći putovati do 7 astronauta. Moći će mijenjati temperaturu, imat će i dobar pogled te udobna sjedala

VIDEO

Ako žele u svemir, Amerikanci sada moraju plaćati Rusima za prijevoz na Sojuzu, dok bi letjelica Dragon u bliskoj budućnosti trebala biti jedna od opcija kojima će prema svemiru moći krenuti u 'vlastitom aranžmanu'.

Kapsula se trenutno koristi na opskrbnim letovima, a SpaceX, tvrtka Elona Muska, objavila je u četvrtak prve fotografije interijera kapsule koja će prevoziti ljude. Futuristički dizajnirana letjelica izgleda kao da je iz nekog SF filma, a dovoljno je prostrana da u njoj prema ISS-u leti i do sedam astronauta.

VIDEO

Dragon u verziji za posadu dizajniran je da nudi udobnu vožnju, a posada će imati četiri prozora kroz koje će imati pogled na Zemlju, Mjesec ili neko od budućih svemirskih odredišta. Na putu prema ISS-u smjestit će se u sjedala od karbonskih vlakana presvučena alcantarom.

SpaceX

NASA je već odabrala i astronaute koji bi na letjelicama Boeinga i SpaceX-a trebali 2017. poletjeti u orbitu. Oni koji će putovati u Dragonu imat će velike ekrane s prikazom svih karakteristika leta, od položaja, odredišta, uvjeta u letjelici.

SpaceX

Sustavi za održavanje života i klimatizaciju trebali bi također i omogućiti ugodnu vožnju, a astronauti će moći birati i temperaturu između 18 i 26 Celzija.

VIDEO

No, tijekom leta neće imati previše posla jer će sve biti potpuno automatizirano, a nju će pratiti i kontrolirati astronauti i kontrola misije SpaceX-a.


SpaceX


Letjelica je opremljena i sustavom za brzu evakuaciju astronauta, u slučaju da nešto pođe po zlu pri lansiranju. SpaceX navodi da bi pritom iskusili G-sile kao na nekoj od vožnji u Disneylandu.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.