17. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda | 24sata
Obavijesti

17. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda

17. međunarodna izložba vina i sajam tradicionalnih proizvoda
4

17. godinu za redom postaje mjestom susreta vrsnih proizvođača vrhunskih vina daruvarskog kraja te svih ljubitelja dobre kapljice i odlične zabave u okviru najzabavnijeg festivala vina – VINODAR

Najzabavniji festival vina u Hrvatskoj, Vinodar, održat će se u Daruvaru 17. godinu za redom gdje će tijekom osam dana okupiti vinare i vinogradare daruvarskog kraja te ljubitelje vrhunskih vina i vrhunske zabave iz cijele Lijepe Naše. 

Vinodar 2015. službeno će trajati osam dana, od 31. svibnja do 7. lipnja. Prvih pet dana ispunjeno je stručnim predavanjima i programima posvećenim uzgoju vinove loze, proizvodnji i očuvanju vina te raznim kulturnim i zabavnim događanjima poput otvorenja izložbe „Retrospektiva 15 godina Vinodara“, Zumba i Jazz showa te kazališne predstave „Strah od života“.

U sklopu eno-gastro sadržaja već se tradicionalno svake godine održava Kušaonica "Moje vino je najbolje" na koju domaći proizvođači vina nose svoje uzorke, a priznati enolozi ocjenjuju njihovo vino. Također se održava i Večer vinara gdje se vinari sa Daruvarske vinske ceste predstavljaju novinarima, predstavnicima turističkih agencija i lokalnim turističkim djelatnicima kako bi se upoznali s njihovom ponudom i proizvodima.  U ugostiteljskim objektima gostima su na raspolaganju domaći i češki specijaliteti, a najveća gastronomska atrakcija svakako su pečeni vol na ražnju i ribe na rašljama.  

Ove će se godine, po drugi put, održati i „VinoKlik“ (3. – 4. lipanj), susret fotografa koji će u sklopu Vinodara boraviti u Daruvaru dan ili dva te će se natjecati sa svojim fotografijama vezanim uz daruvarske motive. Za prve tri pobjedničke serije fotografija organizator je osigurao bogate nagrade.

Najviše posjetitelja očekuje se od 5. lipnja, odnosno od službenog otvorenja festivala Vinodar 2015. do 7. lipnja kad će festival biti završen u noćnim satima. Tijekom cijelog dana u Daruvaru će se održavati Sajam tradicionalnih proizvoda, a predviđene su i razne druge aktivnosti na Trgu kralja Tomislava te u Dvorcu grofa Jankovića. Ne smijemo zaboraviti spomenuti i mimohod ulicama grada, odnosno tradicionalnu Vinodarsku povorku u subotu, 6. lipnja u 10:30 sati. No, vrhunac zabave očekuje se u večernjim satima – u petak će održati koncert popularni virovitički rock bend Vatra, u subotu će doći na svoje ljubitelji Opće opasnosti, a u nedjelju festival završava koncertom tamburaškog sastava Begini. 

Organizatori su i ove godine mislili na Zagrepčane koji žele posjetiti festival – od Zagreba do Daruvara i nazad u subotu, 6. lipnja vozit će poseban vlak, Vinodar Express. Sa zagrebačkog Glavnog Kolodvora kreće ujutro u 8:04 sati, a polazak iz Daruvara prema Zagrebu predviđen je u 19:57 sati (u Zagrebu je u 23:04 sata). Između Zagreba i Daruvara staje na postajama Maksimir, Trnava, Sesvete, Dugo Selo, Ivanić Grad i Kutina.

Povratna karta bit će puštena u prodaju 26. svibnja po promotivnoj cijeni od 20 kuna te će se moći kupiti na prodajnim mjestima stanica nabrojanih u voznom redu. Za djecu do 6 godina vožnja je besplatna.

Pridružite nam se u Daruvaru, garantiramo izvrsnu zabavu i za vas i za cijelu obitelj na najzabavnijem festivalu vina Vinodar 2015.!

Više o programu Vinodara saznajte na službenoj internetskoj stranici www.visitdaruvar.hr i Facebook stranici Turističke zajednice Daruvar – Papuk www.facebook.com/TuristickaZajednicaDaruvarPapuk

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti
UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje