Obavijesti

Autori donirali 100 tisuća kuna za dječji vrtić u Gunji

Autori donirali 100 tisuća kuna za dječji vrtić u Gunji
1

Na adventskom koncertu "Veselje ti navješćujem" održanom u subotu, u Gunji, autori s "Playliste za Slavoniju", uručili su načelniku Gunje ček od 100 tisuća kuna.


Na adventskom koncertu "Veselje ti navješćujem" održanom u subotu, u Gunji, skladatelji Mario Vestić i Damir Bačić, autori s "Playliste za Slavoniju", uručili su načelniku Gunje, Hrvoju Luciću, ček od 100 tisuća kuna.

Spomenuti iznos namijenjen je za izgradnju prvog dječjeg vrtića u Gunji, a prikupljen je tijekom akcije "Playlista za Slavoniju" kojom se 170 autora i nositelja prava odreklo zarade svojih pjesama u korist poplavom pogođenih područja u Slavoniji. Prilikom uručenja čeka, Vestić i Bačić istaknuli su kako im je neizmjerno drago što su sudjelovali u akciji: "Ovo je još jedan dokaz koliko glazba može biti snažna i plemenita!".

Na koncertu kojeg su organizirali Općina Gunja i Tajana Šarić nastupili su Željka Marinović, Tajana Šarić, Damir Topić, VIS Familias, Zvonimir Kalić & band, Zbor „Marijin izvor radosti“, KUD „Graničari“ Gunja, djeca iz gunjanske škole i djeca iz Udruge Zvjezdice.

Ukupan iznos kojim su autori i njihova služba zaštite prava pomogli poplavljenim područjima prešao je 440 tisuća kuna - uz 100 tisuća kuna za dječji vrtić, 85 tisuća kuna bit će uplaćeno za stipendiranje 79 osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika te studenata lošijeg financijskog stanja s tog područja. Iznos od 105 tisuća kuna ranije je uplaćen na račun Gradskog Crvenog križa Županja za potrebe kontejnerskih naselja i ljetovanja djece s poplavljenog područja u odmaralištu Crvenog križa u Rogoznici proteklog ljeta, a još prvih dana poplave, HDS ZAMP je donirao 150 tisuća kuna iz troškova svog poslovanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Evo kako danas rade dućani: Planirali ste lasagne, ali ste odustali? Znamo kako vam je...
RADNA VREMENA

Evo kako danas rade dućani: Planirali ste lasagne, ali ste odustali? Znamo kako vam je...

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Jelusić kao član hrvatskog žirija: 'Tko god ima malo klikera u glavi, vidi što se dogodilo...'
'SRCE MI JE PUNO'

Jelusić kao član hrvatskog žirija: 'Tko god ima malo klikera u glavi, vidi što se dogodilo...'

Baby Lasagna ipak nije uspio doći do pobjede na Eurosongu. Iako je po televotingu bio najbolji, trofej na kraju putuje u Švicarsku, čiji je predstavnik dominirao u ocjenama žirija...
VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.