Obavijesti

Beč - grad najljepše glazbe i raskoši starih vremena

Beč - grad najljepše glazbe i raskoši starih vremena
7

Očuvana i itekako impresivna barokna arhitektura obilježje je ovog posebnog grada te danas dočarava atmosferu monarhije koja na posjetitelje ostavlja jedinstveni dojam.

Otkrijte Beč - grad zadivljujuće kulturne ponude, raskošne arhitekture, svjetski poznate glazbe i gastronomije te doživite čarobnu privlačnost najpopularnije destinacije Austrije!

Neponovljivi grad kraj Dunava, glavni i najveći grad Austrije te njegovo političko i kulturno središte poznato je u cijelom svijetu kao grad najljepše glazbe i raskoši starih vremena.Beč je bio dom mnogim slavnim glazbenicima poput Mozarta, Bacha, Schuberta i Beethovena koji su ostavili izuzetan pečat na bečku glazbenu baštinu, a to je nasljeđe sačuvano do današnjeg dana.  Grad se također može pohvaliti bogatom kulturnom ponudom, raznim programima za provođenje slobodnog vremena te izuzetno velikim brojem uređenih zelenih površina, ali i najpoznatijim adventskim sajmom u Europi koji posjeti više od 2 milijuna posjetitelja. Upravo su ti posjetitelji od Beča napravili najpopularniju urbanu turističku destinaciju Austrije. 

Od povijesnog naslijeđa do uspješne mlade umjetničke scene - kultura je ključni pojam i glavna misao kad se spominje Beč i svakako jedan od glavnih razloga zašto turisti posjećuju ovaj grad.  Prisutna je  posvuda u gradu, počevši od povijesnog centra grada, koji je proglašen UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom. Svjetski poznat simbol Beča srednjovjekovna je Katedrala sv. Stjepana, dok skupine građevina poput Hofburga, Opere, Burgtheatera, dvorca Belvedere i muzeja Albertina predstavljaju  jednako vrijedna kulturna blaga. Tijekom posljednjih nekoliko godina Beč se pozicionirao kao jedan od vodećih gradova u kojem se održavaju festivali klasične glazbe, a već desetljećima slovi za najveseliju adventsku destinaciju Europe. Bilo da guštate u bečkim specijalitetima, posjećujete kazališta, art kina i brojne znamenitosti ili se zabavljate u najstarijem zabavnom parku u Europi, grad Beč pruža jedinstven doživljaj i pravu avanturu za sve.

U ovaj jedinstven grad vas vodi Megabon, portal za povoljniju kupnju hotelskih smještajnih kapaciteta koji u svoju mnogobrojnu ponudu uključuje i HB1 Hotel Wiener Neudorf. Suvremeno dizajniran hotel 3* nudi smještaj po najpovoljnijim cijenama, pa tako noćenje s doručkom, preko Megabon portala i uz 47% popusta, košta 346 HRK za 2 osobe! Detalje ponude provjerite klikom na www.megabon.eu


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.
Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta