Obavijesti

Besplatno doznajte korake pri otvaranju svog poslovanja

Besplatno doznajte korake pri otvaranju svog poslovanja
1

Svi zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja će 12. lipnja 2015. u Osijeku imati priliku poslušati besplatne edukacije "Poslovni uzlet grada Osijeka"

Za uspješno pokretanje posla potrebno je prepoznati poslovnu priliku, imati preliminarne resurse ili ostvariv plan financiranja i kvalitetan tim. Mnogi ne uvažavaju ove aspekte pa pogriješe jer ne razrade svoju poslovnu ideju, nemaju pripremljen poslovni plan koji je temeljen na objektivnim kriterijima ili ne uključuju ljudski faktor, odnosno, nemaju odgovarajući tim za realizaciju poslovnog pothvata. Drugi pak isključivo smatraju da je novac najvažniji resurs kod započinjanja posla što nužno ne znači da će poslovna ideja uspjeti (postoje mnogobrojni primjeri poduzetnika koji su posao pokrenuli bez početnog kapitala).

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-a te svi ostali zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja će 12. lipnja 2015. u Osijeku (Trg Ljudevita Gaja 7) imati priliku poslušati besplatne edukacije pod nazivom „Poslovni uzlet grada Osijeka“.

Predavanje pod nazivom „Kako pokrenuti vlastiti posao i kako se kvalitetno umrežiti“ održat će Ivan Sarić i Milena Karša, stručni predavači projekta Poslovni uzlet koji Poslovni dnevnik organizira drugu godinu zaredom u suradnji s Ministarstvom obrta i poduzetništva.

„Poduzetnici i obrtnici, ali i svi oni koji to tek planiraju postati, na predavanju će biti upoznati s vrstama pravnih oblika kroz koje mogu obavljati planiranu djelatnost. Uputit će ih se na mjesta, odnosno institucije koje trebaju obići, koju dokumentaciju prikupiti i u kojim rokovima. Također upoznat će ih se svim koracima koje trebaju poduzeti od početka realizacije ideje o otvaranju vlastitog posla pa do registracije tvrtke ili obrta u poreznoj upravi“, istaknula je Milena Karša koja će na vlastitom primjeru ispričati kako je postala obrtnik bez kune početnog kapitala.

„Pokrivam područje računovodstva i poreznog savjetovanja. Iako nedovoljno isticano, ovo je područje sigurno velika i vrlo važna karika u poslovanju svakog poduzetnika. Do te spoznaje poduzetnici obično dođu kada imaju neki nadzor ili kada se pojave neki problemi. Već na početku poslovanja važno je dobro se upoznati sa svim segmentima s kojima će se poduzetnici susretati. Računovodstvo i porezno savjetovanje je širok i poduzetnicima-početnicima nerijetko teško razumljiv pojam i upravo zato je važno da poduzetnici imaju nekog tko će im u svakom trenutku moći dati pravodobne informacije i savjete“, dodala je Karša.

Iako su predavanja besplatna nužno je napraviti on-line prijavu, a popis svih predavanja možete vidjeti ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja