Obavijesti

News

Komentari 140

Krš i lom u BiH: Vaterpolist Šimenc za dlaku izbjegao smrt

Krš i lom  u BiH: Vaterpolist Šimenc za dlaku izbjegao smrt
4

Bivši vaterpolist Dubravko Šimenc (48) putovao je s četvoricom prijatelja u Park prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini. Džipom su naletjeli na kamion pun drva

VIDEO

Dubravko Šimenc (48) završio je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar s potresom mozga. Doslovce je za dlaku izbjegao smrt jer se stražnja stranica kamiona zaustavila nekoliko centimetara od njegove glave.

Šimenc je bio suvozač u džipu Mitsubishi Pajero, koji je vozio 50-godišnjak. Još troje njihovih prijatelja sjedilo je otraga. U petak u 17.30 sati vozili su kroz Ristovac u bosanskohercegovačkoj općini Jablanica.

Svjedoci nesreće tvrde da su naišli velikom brzinom, navodno i oko 100 kilometara na sat. Prekasno su vidjeli kamion natovaren drvima, a koji je stao sa strane uz cestu. U punoj brzini naletjeli su na njega.

- Kamionu je puknula guma. Stali su kako bi zamijenili gumu, no nisu postavili trokut da upozore ostale vozače - ispričao nam je očevidac koji je tuda prošao sat vremena kasnije. Prvi na mjestu nesreće, kazao nam je, bili su njegovi rođaci.

''Džip je bio potpuno smrskan''

- Prizor je bio strašan. Džip je bio potpuno smrskan. Prednji kraj mu je bio ispod kamiona. Šimenc je sjedio krvave glave - kazao je očevidac. Njegovi rođaci podvukli su se pod kamion, užem vezali Mitsubishi za svoj džip te ga tako izvukli da bi mogli pomoći unesrećenima. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Začudilo ih je, dodao je čitatelj, da se u Mitsubishiju nakon udarca nisu aktivirali zračni jastuci. Šimenca i njegove prijatelje prevezli su u bolnicu. On je u nesreći prošao najteže, a teško su ozlijeđena i dva njegova prijatelja. Još dvojica prošla su samo s lakšim ozljedama. Policija Hercegovačko-neretvanske županije nakon očevida je izvijestila da je u nesreći sudjelovao i Golf te da vozači kamiona i Golfa nisu ozlijeđeni. Golf je kasnije, tvrde očevici, zaplijenila policija jer vozač nije imao dokumente za njega. U policiji nam u subotu nisu željeli otkriti je li netko od sudionika imao alkohola u organizmu.

- Na putu za Blidinje! Juhuuuuu - napisao je bivši vaterpolski reprezentativac na svom profilu na Facebooku u četvrtak u 18.40 sati. Potom se istu večer pola sata prije ponoći na Facebooku čekirao na lokaciji “Place the best in the World - at Blidinje”. U petak malo poslije 13 sati objavio je i fotografiju s društvom uz koju je stavio komentar “Momci - hajduci! - at Hajdučke Vrleti Blidinje’’.

U restoranu je pred Šimencom i društvom za stolom navodno bilo i vino. Kasnije je sve pošlo po zlu. Vraćajući se u vikendicu, naletjeli su na kamion. 

U autu nije bila njegova supruga Ira Šimenc, koja je 1993. godine u Zagrebu naletjela na djevojčicu (7) koja je istrčala na cestu i usmrtila je. Uvjetno je osuđena.

U subotu je prije 25 godina ušao u povijest

Dubravko Šimenc je 20 godina igrao vaterpolo u Mladosti, s kojom je dva puta bio europski prvak. S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. te s Hrvatskom srebro u Atlanti 1996. Na 29. studenog prije 25 godina u uzvratnoj utakmici finala Kupa prvaka u Zagrebu dao je pet golova za pobjedu Mladosti protiv Spandaua 11-9. Jedan je zabio šraubom s pola bazena.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa