Obavijesti

News

Komentari 445

Tajna krvavog ruksaka: Dres Milana vodi policiju do ubojice

Tajna krvavog ruksaka: Dres Milana vodi policiju do ubojice
5

Istražitelje je šokirala količina krvi koju su našli u ruksaku. Našli su dres AC Milana s nadimkom na leđima, samoljepljivu traku, sendviče i dva uzorka muškog DNA

VIDEO

Policijski vještaci još utvrđuju kome pripadaju DNK uzorci pronađeni u krvlju natopljenom ruksaku za koje očekuju da će ih dovesti do ubojice s Marjana. Istražitelji se nadaju da bi ih do ubojice Meksikanke Selene Margarite Graciano Macedo mogao dovesti i dres nogometnog kluba Milan s nadimkom na leđima koji su pronašli u ruksaku 20 metara od trupla.Osim dresa, u ruksaku su bili i nož, ljepljiva traka kojom su ubijenoj ženi bile vezane ruke, sendviči te fotoaparat.

Brat više nije sumnjivac

Istražitelji još čekaju nalaze vještaka koji bi mogli potvrditi da je Meksikanka bila silovana prije ubojstva. Policajci su brata ubijene, s kojim je tri mjeseca putovala po Europi, isključili iz kruga sumnjivaca. Usredotočili su se na ostale mogućnosti. Domaćeg ubojicu, manijaka koji dobro poznaje teren i na Marjanu vreba žrtve, a ne odbacuju ni mogućnost da se radi o strancu koji je iskoristio priliku i nasumice zgrabio, a potom i brutalno ubio turistkinju.

 Prema mišljenju vodećih svjetskih forenzičara, riječ je o poremećenu samcu. 
Policija ima još neke činjenice na umu...Djevojci je ubojica nožem gotovo potpuno odrezao glavu, a dekaptacija je potpis ubojica meksičkih narkokartela. S bratom je tri mjeseca putovala po Europi a to poprilično košta. U Splitu je ubijena samo nekoliko sati nakon što su stigli iz Dubrovnika pa ne isključuju mogućnost osvete ili sređivanja nekakvih neplaćenih računa. I dok policija i Državno odvjetništvo rade svoj posao, obitelj ubijene sprema se za njezin pokop. Počasni meksički konzul u Hrvatskoj Marin Bosotina za Slobodnu Dalmaciju je rekao kako su roditelji ubijene Selene Margarite Graciano Macedo u šoku.

- Gotovo su ludi od boli i očaja. To je meksička radnička obitelj koja nikad u svojoj zemlji niti igdje drugdje u svijetu nije imala problema. Žive povučeno, mirno i stoga im je još gore povjerovati da se to dogodilo njihovoj kćeri - kaže Bosotina.

Kako bi njezino tijelo mogli prevesti u Meksiko, ono, prema meksičkim zakonima, mora biti balzamirano, piše Večernji list. Balzamiranje će se obaviti na Zavodu za patologiju, sudsku medicinu i citologiju Kliničkog bolničkog centra Split kemijskom metodom. 

‘Ubojica će ubrzo dolijati’

Tjedan nakon ubojstva stanovnici splitskih četvrti pod Marjanom još su preneraženi.

Na dijelovima elitnih Meja, nekoliko stotina metara od mjesta na kojem su pronašli tijelo Meksikanke, žene s kojima smo razgovarali su u panici.

- Nakon zločina više se ne vraćam sama noću kući. Osjećam se potpuno nesigurno - kazala je 32-godišnjakinja s Meja. U toj četvrti je u srijedu navečer oko 30 policajaca tražilo čovjeka vezanog uz istragu. Ne zna se je li to bio osumnjičenik. I to je pridonijelo nelagodi stanovnika, nenaviklih na policijske ophodnje.

- Nemam osjećaj da je ubojica iz našeg kraja i ne osjećam strah. Uvijek je bilo manijaka i bit će ih. Mirno spavam i šetam. Sreli smo i našeg susjeda, ministra Ranka Ostojića, koji je rekao da nema mjesta za brigu, da će ubojica biti brzo uhvaćen - smiren je bio Damir Ćutuk. Ostojić, kojeg smo zatekli u kafiću na Mejama sa sinom, nije to htio potvrditi. Na Mejama, osim Ostojića, žive brojni poznati i bogati Splićani. Tu su Dino Rađa, bivši hajdukovci Aljoša Asanović i Tonči Gabrić, slikar Zvonimir Mihanović. Stan na Mejama ima Dikan Radeljak i obitelj Rahima Ademija.

- Ne osjećam strah. Mislim da se ovo moglo dogoditi bilo gdje u gradu - rekao je Ozren Kuzmanić s Meja. Davor Uvodić kaže kako ne bi htio da mu kćeri i žena šetaju po Marjanu dok se slučaj ne razriješi.

Pronašli su i otiske prstiju

Ravnatelj policije Vlado Dominić potvrdio je i to da su pronašli otiske prstiju ubojice, no ništa više od toga nije mogao reći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 445
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.