Obavijesti

News

Komentari 59

USKOK traži da se Sanaderu, Jurak i HDZ-u oduzme imovina

USKOK traži da se Sanaderu, Jurak i HDZ-u oduzme imovina
1

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović predložio je nove svjedoke na okolnosti istinitosti iskaza Mladena Barišića. Predložio je i dopunu financijskog vještačenja

VIDEO

Suđenje za Fimi Mediju nastavljeno je u utorak. Tužitelji i obrana su predložili dodatne dokazne prijedloge. 

USKOK je u utorak predložio da se oduzme imovina Ivi Sanaderu, Nevenki Jurak i HDZ-u koju su, prema optužnici, protupravno zaradili.

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović predložio je da se na okolnosti istinitosti iskaza Mladena Barišića ispitaju bivši Sanaderov šef osiguranja Davor Blažević Tigar, Mirjana Sanader, Jacques Houdek, Slaven Milanović Litre, Miljenko Radnić, Zoran Gobac, Luka Bebić, Josip Šarić i Martin Raguž. Prodanović je predložio i dopunu knjigovodstveno-financijskog vještačenja s time da vještak uzme u obzir koliko je Sanader zarađivao u institucijama u Hrvatskoj i iskaze svjedoka o njegovim primanjima ostvarenima u Austriji. Predložio je i da Igor Zidić dopuni iskaz o umjetninama te da uzme u obzir i iskaze Ive Sanadera. 

Odvjetnik HDZ-a Davorin Budin također je predložio dopunu knjigovodstveno-financijskog vještačenja. Budin je rekao i da se protivi prijedlogu USKOK-a o oduzimanju imovine HDZ-a. 

U srijedu će se strane očitovati o zahtjevu one druge, a nakon toga će sutkinja odlučivati o njima. Zakonom nije propisano u kojem vremenu ona mora o tome odlučiti.  

Opunomoćenik: HDZ se ne smatra odgovornim za kaznena djela za koja ga terete

U ponedjeljak, podsjetimo, je obranu iznosio Vladimir Terešak, opunomoćenik HDZ-a. 

Rekao je kako se HDZ ne smatra odgovornim za kaznena djela za koja ga terete.

- Ne samo da HDZ nije protupravno pribavio novac nego je i oštećen postupanjem pojedinaca koji su stekli protupravnu imovinsku korist - rekao je Terešak. 

- Prema statutu HDZ-a Predsjedništvo stranke vodi materijalno financijsko poslovanje te prihvaća završni račun i financijski plan. Njihov rad kontrolira nadzorni odbor stranke, a nalogodavac i potpisnik je glavni tajnik stranke. Kako je USKOK obustavio postupak protiv glavnog tajnika stranke trebao je i protiv stranke. USKOK je trebao obustaviti istragu protiv HDZ-a kad je obustavio istragu protiv tajnika jer glavno tajništvo je odgovorno za poslovanje stranke. Predsjednik stranke nije nikada potpisao niti jedan dokument financijske naravi. Nije zabilježeno u svjetskoj sudskoj praksi da je jedna stranka optužena. USKOK je svojim postupanjem nanio HDZ-u materijalnu i nematerijalnu štetu i odredio ishod izbora - rekao je Terešak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina