Danas svi u Sesvete, uređujemo Gradski vrt | 24sata
Obavijesti

Danas svi u Sesvete, uređujemo Gradski vrt

Danas svi u Sesvete, uređujemo Gradski vrt
3

Danas od 16.00 do 19.00 sati uređujemo zajednički dio Gradskog vrta u Sesvetama, pridružite nam se i zabavite se uz nastup Davorina Bogovića i zdrave delicije.

Projekt Urbanih vrtova se nastavlja, a ovog puta pozivamo vas da nam se pridružite u volonterskoj akciji uređenja Gradskog vrta Sesvete u Senjskoj ulici. Akcija će se održati danas s početkom u 16.00 sati, a za dobru zabavu pobrinuti će se  Davorin Bogović.

U sklopu akcije uređenja Gradskog vrta Sesvete održat će se dvije edukativne radionice. Prva radionica Agronomskog fakulteta pod nazivom „Vrtlarenje na malim površinama“ bit će održana u 16.15 sati., a prisutni će biti u mogućnosti čuti korisne savjete za uređenje i održavanje njihovih vrtova.  Druga radionica, pod nazivom „Iz vrta na stol“ s početkom u 17.15. sati, održat će se uz kuharski show chefa Marka Živaljića iz Majsecovog mlina.  „Iz vrta na stol“ koncept je prehrane sezonskom organski uzgojenom hranom, a Marko Živaljić će za prisutne pripremiti ukusne zalogaje te im objasniti prednosti navedenog koncepta.

Također, prisutni će moći sudjelovati u sadnji ukrasnog bilja i druženju s poznatim pjevačima Davorinom Bogovićem, Željkom Krušlinom- Kruškom, slikaricom Nikolinom Ivezić  i sportašicama Martinom Zubčić i Majom Pavlinić. Čitav događaj poduprt je i od strane gradonačelnika  Milana Bandića koji će također sudjelovati na manifestaciji gdje će svečano uručiti donacije korisnicima vrtnih parcela koje su pripremili partneri projekta Pevec, Samoborka, Zagrebačka pivovara, PBZ, Toyota, Šafram, Ravlić i Eko taxi.

Pridružite nam se i otkrijte skrivene prednosti urbanih vrtova.

Organizatori Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj te partneri, projektom „Urbani vrtovi“ žele potaknuti promišljanje o samoodrživosti i doprinijeti urbanom životnom stilu u skladu s prirodom.

Pevec svojim radom promiče održivi razvoj i ekološki prihvatljivo poslovanje, a donacijama i sponzorstvom ovog projekta potiče razvoj urbanog vrtlarstva u Republici Hrvatskoj. Pevec je već prošle godine pomogao urediti društvenu zonu Gradskog vrta Sopot te ondje uredio svoju prezentacijsku gredicu. Gradskom vrtu u Sesvetama, Pevec će donirati kućicu za alat punu vrtlarskog alata, sadnice i pumpu za vodu.  Prilazne staze će se opločiti u suradnji sa Samoborkom.

Kroz cijelu 2014. godinu Zagrebačka pivovara će pomagati akcije uređenja jer ona kontinuirano razvija partnerstvo s lokalnom zajednicom.

Partner projekta PBZ, kao društveno odgovorna financijska institucija koja brine za ljude, okoliš i ukupno poboljšanje kvalitete života zajednice, pomoći će u organizaciji edukacija i nabavi povrtnjaka za invalide.

Inicijativu je podržala i kompanija Ravlić čije je poslovanje vezano uz uzgoj žitarica i drugih usjeva te uzgoj stoke. Mesna industrija Ravlić proizvodi 100% domaće proizvode, proizvedene isključivo na hrvatskom tlu. Projekt podržava i domaći proizvođač začina Šafram koji stavlja naglasak na to da Hrvatska, koja ima zdravo tlo, zdrav zrak i zdravu vodu, treba što više hrane proizvesti sama.

Partner projekta Toyota, najveći je proizvođač hibridnih vozila na svijetu koja izravno utječu na očuvanje okolišta. Tijekom druženja u Sesvetama na raspolaganju za probne vožnje bit će Yaris hibrid i Auris hibrid koji vas pozivaju da se zaljubite u vožnju. Ova tehnologija zajamčeno pruža užitak u ekonomičnoj i čistoj vožnji. TOYOTA Hibridna vozila za čišći i tiši okoliš koristi i Eko taxi - službeni prijevoznik projekta Urbani vrtovi.

Zahvaljujemo i donatorima Bejo Zaden d.o.o. koji je donirao sadnice, Poljovrt d.o.o.  te Agromais d.o.o. koji su donirali sjeme, Agrosan d.o.o. s mobilnim povrtnjacima, Hortikultura Araucaria i Zrinjevac koji su pripremili zemljišta, Humus Humagum koji je donirao  visokokvalitetni humus, Em tehnologija Valpovo koja je efektivnim mikroorganizmima pomogao u biološkoj zaštiti i prihranjivanju usjeva.

Vrtna zabava sigurno ne bi bila tako dobra bez popularne Žuje i finih peciva i kruha iz Pekom Krapina.

Pridružite nam se i vi u Sesvetama , danas od 16 do 19 sati, na uređenju i maloj vrtnoj zabavi.

Više informacija o projektu Urbani vrtovi pročitajte u specijalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti
UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje