Donosimo vam sedam izvrsnih razloga za posjedovanje zlata | 24sata
Obavijesti

Donosimo vam sedam izvrsnih razloga za posjedovanje zlata

Donosimo vam sedam izvrsnih razloga za posjedovanje zlata
1

Doznajte što o kupnji zlatnih poluga i kovanica kažu stručnjaci, i zašto je žutu plemenitu kovinu uvijek dobro imati pri ruci

Svaki čovjek trebao bi posjedovati barem malo zlata. Žuta plemenita kovina predstavlja izvrsno osiguranje od životnih iznenađenja. U nastavku objavljujemo sedam razloga koji će zacijelo zagolicati vaš interes.

1. Očuvanje privatnosti

Kupnja zlata može se obaviti anonimno. Zlatne poluge ili zlatne kovanice u Hrvatskoj se mogu kupiti u vrijednosti od 105.000 kuna u gotovini, uz izdavanje računa bez podataka o kupcu. Na taj način, kupac može diskretno kupiti i pohraniti svoju imovinu, te je time osigurati od rizika treće strane – rodbine, države, banaka...

2. Održavanje likvidnosti

Zlato je iznimno likvidno sredstvo pohrane osobne imovine. Za razliku od nekretnina ili umjetnina, zlatne se poluge i kovanice mogu pretvoriti u gotov novac doslovno preko noći, i to po iznimno povoljnim uvjetima. Razlika između kupovne i prodajne cijene monetarnog zlata usporediva je s razlikom između kupovnog i prodajnog tečaja bilo koje dvije papirnate valute.

3. Legalno umanjenje poreza

Prilikom kupnje investicijskih zlatnih poluga i kovanica ne plaća se porez na dodanu vrijednost. Zakonodavac kupnju zlata tretira isto kao i kupnju bilo koje svjetske valute: eura, dolara, franka... Također, u Hrvatskoj ne postoji ni porez na dobit na pozitivnu razliku između kupovne i prodajne cijene zlata. Dakle, riječ je o iznimno atraktivnom načinu ulaganja u poreznom smislu.

Jesmo li vas uvjerili? Kontaktirajte odmah Plemenit. Ako nismo, pročitajte ostatak teksta.

4. Zaštita od blokade bankovnog računa i konfiskacije imovine

Ako posjedujete fizičko zlato u polugama ili kovanicama, ne morate se bojati da ćete ostati bez likvidnih sredstava ili osobne imovine čak i ukoliko vam banka iz ma kojeg razloga blokira bankovni račun. Ne zaboravite da nalogodavac blokade može vaš bankovni račun blokirati čak i ako niste učinili ništa krivo ili protuzakonito. Stoga je dobro pripremiti se za takav nemili slučaj kupnjom zlatne rezerve.

5. Zaštita od prirodne katastrofe

Požar, poplava, potres ili bilo koja druga prirodna nepogoda mogu u trenutku uništiti vaš dragocjeni imutak – gotovinu, umjetničke slike, vikendicu... No, gotovo da i ne postoji prirodna katastrofa koja bi u potpunosti mogla uništiti vrijednost vaših zlatnih poluga ili kovanica. Zlato može biti oštećeno, ali ne i uništeno. Vrijednost svojeg zlata uvijek ćete moći vratiti.

6. Zaštita od obezvrjeđenja papirnatog novca

Papirnati je novac kvarljiva roba. Danas vrijedi, a već sutra može postati potpuno bezvrijedan. Za razliku od njega, plemenite kovine, a osobito zlato, kroz mnoga su stoljeća očuvale kupovnu vrijednost. Ako vam je vaša prabaka u naslijeđe ostavila papirnatu novčanicu iz Austro-Ugarske, od toga danas nemate ništa. No, ako vam je ostavila austrougarski dukat, on je i nakon stotinu godina još uvijek vrijedan i dragocjen.

7. Izbjegavanje posljedica društvenog sloma

Socijalni nemiri, sukobi i ratovi na našim se prostorima događaju svakih nekoliko desetljeća. Poznato je da su tijekom rata iz opkoljenih gradova prvi uspijevali izići pojedinci koji su svoju slobodu mogli platiti zlatom. Dakle, posjedovanje zlata u ekstremnim političkim vremenima predstavlja razliku između života i smrti.

Posjetite internetske stranice Plemenit ili nazovite broj 091 233 4550 i doznajte više o ponudi zlatnih poluga i kovanica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Baki dozlogrdilo gledati tekmu, uzela TV i bacila ga u dvorište: 'Evo ti, snimaj, evo ti tvojih 3-0'
VIRALNA SNIMKA

Baki dozlogrdilo gledati tekmu, uzela TV i bacila ga u dvorište: 'Evo ti, snimaj, evo ti tvojih 3-0'

Korisnike društvenim mreža nasmijala je snimka jedne bakice koja se naživcirala gledajući sinoćnju utakmicu Hrvatska-Španjolska