Obavijesti

Sport

Komentari 503

Šok u Moskvi: Mirko Filipović izgubio od Olejnika u 1. rundi!

Šok u Moskvi: Mirko Filipović izgubio od Olejnika u 1. rundi!
4

Mirko Filipović izgubio je od 36-godišnjeg Rusa, Alekseja Olejnika prekidom u prvoj rundi. Olejnik je majstor za borbu u parteru. To je demonstirao i protiv našeg borca

VIDEO

Mirko Filipović vratio se slobodnoj borbi. Cro Cop je izgubio od Rusa Alekseja Olejnika na priredbi "Legend 2" u Moskvi u prvoj rundi nakon "gušenja". Mirku je nakon borbe i poraza od Olejnika u ring došao stisnuti ruku i Fjodor Jemjeljanenko.

Bila je to prva Mirkova borba u slobodnom stilu od pobjede protiv Suzukawe na Staru godinu. Cro Cop se trebao boriti protiv Aleksandra Jemjeljanenka, ali on je otkazao borbu nakon što se potukao u kafiću. Užurbano se tražila zamjena za borbu s Mirkom.

Na Aleksandrovo mjesto uskočio je 36-godišnji Aleksej Olejnik i ostvario pobjedu karijere! Olejnik je pokazao puno poštovanja prema Mirku Filipoviću uoči borbe, ali u ringu nije imao milosti. Iskoristio je prvu pogrešku našeg borca i slavio.

- Osjećam se u sjajnoj formi. Mirko je legenda u ovom sportu. Dugo sam sanjao ući u ring s borcem poput njega. Nisam htio ovo propustiti - pričao je ruski borac uoči meča.

Olejnik je ostvario san. Ne samo da je ušao u ring s borcem poput Mirka, već ga je i pobijedio. A Mirko? Njega čekaju teške odluke. I sam je najavio da će odraditi još par mečeva. Vidjet ćemo hoće li to biti u slobodnoj borbi ili će se Mirko posvetiti K-1.

Kobna Mirkova pogreška

Rus je očekivano žestoko krenuo na našeg borca pokušavajući prebaciti borbu u parter. Uspio je. Dominirao je na početku, Mirko se uspješno obranio od prvog pokušaja Rusa, ali u drugom pokušaju napravio je kobnu pogrešku. Dopustio je Cro Cop Olejniku da dođe u sjajnu situaciju s boka, iskusni Rus to nije propustio i završio je meč gušenjem.

Mirko je sam odlučio prebaciti borbu u parter. Htio je uhvatiti Rusa u "giljotinu". Nije mu uspjelo. Dok su bili u parteru, Mirko je dvaput pokušao i polugu, ali Olejnik je bio preiskusan da bi mu to dopustio. Samo trenutak nepažnje i ruski "Udav", kako zovu Olejnika, uhvatio je Mirka i završio borbu.

To je Olejniku deveta pobjeda zaredom, a od 48 pobjeda čak 39 ih je završio polugama u borbi u parteru. Znao je to i Mirko, ali koštao ga je samo trenutak neopreznosti. 

Sjajan pothvat mladog splitskog borca!

Agron Preteni, 22-godišnji splitski borac, izgubio je u finalu protiv Pavela Žuravljeva! Preteni se borio prije Mirka Filipovića, u finalu je izgubio prekidom u drugoj rundi. Mladi splitski borac slavio je protiv Rumunja Andreja Stoice u rezervnoj borbi turnira. 

No Zabit Samedov se ozlijedio i naš je borac upao na njegovo mjesto. U finalu ipak nije imao puno šanse protiv Žuravljeva, polufinalista K-1 World Grand Prixa... 

PRVA RUNDA

Navalio je Rus na Mirka i uspio ga srušiti odmah na početku. Mirko je u dosta teškoj situaciji, Olejnik ima dominantnu situaciju u parteru. Naš borac je na mukama. No uspio se Mirko podići! Sjajan potez našeg borca. Nije dugo izdržao Mirko na nogama, Rus ga ponovno ruši... Mirko je tapkao! Gotovo je! Rus je slavio polugom!

<<< POČINJE SPEKTAKL! Na rasporedu je borba Mirka Filipovića i Alekseja Olejnika. Borci idu prema ringu. Mirko je izašao uz standardnu pjesmu Duran Durana, " The Wild Boys".

<<< PRETENI IZGUBIO! Nije išlo. Žuravljev je ipak bio prejak za 22-godišnjeg splitskog borca, Agrona Pretenija. Slavio je Žuravljev prekidom u drugoj rundi. A sad ono što smo svi čekali. Mirko protiv Olejnika!

<<<HRVATSKI BORAC U FINALU! Zabit Samedov svladao je Melvina Manhoefa sudačkom odlukom i ušao u polufinale. No Samedov se ozlijedio i na njegovo mjesto upao je hrvatski 22-godišnji borac, Agron Preteni, koji je u prvoj borbi, rezervnoj borbi turnira, slavio protiv Rumunja Andreja Stoice. Agron Preteni sad se bori u finalu Pavela Žuravljeva!

<<< Malo nas organizatori drže u neizvjesnosti. Fjodor Jemjeljanenko komentirao je borbu protiv Mirka iz 2005. godine. Reprizirani su i kadrovi, sve je bilo spremno za izlazak Mirka i Olejnika, a ono - Badr Hari protiv Alekseja Ignašova! Još malo i Cro Cop je na redu...

<<< Repriziraju se kadrovi Mirkove borbe protiv Fjodora Jemjeljanenka iz 2005. godine. Čini se kako je sve spremno za glavnu borbu večeri!

<<< Ono što svi u Moskvi čekaju je meč Cro Copa i Olejnika. Nakon svake borbe na ekranu se vrte fotografije našeg borca i Rusa. Očekujemo kako bi Mirko i Aleksej uskoro trebali ući u ring. Pratite sve na našem portalu 24sata.

<<< Spektakularni event u Moskvi na impresivan način otvorio je hrvatski borac Agron Preteni koji je slavio protiv Rumunja Andreja Stoice. Dvije runde dominirao je naš borac protiv Rumunja, a treća runda je prekinuta nakon što je naš borac dobro uzdrmao protivnika. 

<<< Počeo je spektakl "Legend 2" u Moskvi. Glavna borba večeri za nas je Mirko Filipović protiv ruskog teškaša Alekseja Olejnika. Borbu očekujemo iza 19 sati, a tijek pratite na 24sata.

Najava eventa

Mirko Filipović vraća se slobodnoj borbi. Na eventu "Legend 2"  u Moskvi protivnik mu je iskusni ruski teškaš, 36-godišnji Aleksej Olejnik, koji ima 8 pobjeda zaredom. 

Olejnik je majstor za borbu u parteru, od 47 pobjeda čak 38 ih je završio polugama. Rus je teži od Mirka osam kilograma, a uskočio je umjesto Aleksandra Jemjeljanenka s kojim se Cro Cop prvotno trebao boriti. Mlađi brat popularnog Fjodora potukao se u kafiću te otkazao borbu. 

- Olejnik nema tako veliku težinu kao braća Jemjeljanenko i još neki ruski borci, ali to ne znači da je manje opasan. Bitno je da sam fizički spreman - rekao je Mirko.

Cro Cop je posljednji meč slobodne borbe odradio na Staru godinu, slavio je protiv Suzukawe, a prije toga imao je tri poraza zaredom u UFC-u. Nakon Suzukawe Mirko je osvojio K-1 Grand Prix, a sad ga čeka novi izazov u slobodnoj borbi.

- Mirko je mašina za ubijanje. Stavio bih lovu na njega. Očekujem da će završiti borbu brutalnim lijevim high kickom - rekao je prvak UFC-a  poluteškoj kategoriji, Jon Jones.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 503
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani