Obavijesti

Sport

Komentari 10

Medalja je tu: Ana Zaninović je ušla u polufinale SP-a u Rusiji

Medalja je tu: Ana Zaninović je ušla u polufinale SP-a u Rusiji
4

Ana Zaninović je u polufinalu Svjetskog taekwondo prvenstva. Splićanka će se u subotu boriti za finale. Ana je osigurala četvrtu medalju na svjetskim prvenstvima

VIDEO

Ana Zaninović ušla je u polufinale Svjetskog prvenstva u ruskom Čeljabinsku. Sjajna Splićanka osigurala je četvrtu medalju na svjetskim prvenstvima u četvrtom nastupu. Hrvatska taekwondoašica u subotu se bori u polufinalu.

VIDEO

Još 2007. Godine Splićanka je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvom u Pekingu kao sedamnaestogišnjakinja, dvije godine kasnije nije putovala u Kopenhagen da bi se vratila 2011. i osvojila zlato . Prvenstvo u Meksiku ostalo je poznato po Aninom oduzetom naslovu svjetske prvakinje po isteku meča s Korejom gdje je po treći put u tri nastupa ušla u finale svjetske smotre.

Ana Zaninović je u prvom kolu pobijedila Kazahstanku Farizu Aldengorovu u dramatičnom meču u kojem je 20 sekundi prije kraja Fariza vodila 7:5 da bi Ana okrenula rezultat u svoju korist i slavila 11:7. Osmina finala protiv Kolumbijke Laure Garcie bila je nešto lakša za gledanje te je trostruka svjetska finalistica upisala pobjedu 9:2 i ušla u četvrtfinale i borbu za odličja.

VIDEO

Iako su svi očekivali Ruskinju Kim Ekaterinu s kojom se Ana borila u finalu prošlogodišnjeg europskog prvenstva u Bakuu, Kineskinja Tian Rui Zhan je s čak 9:1 slavila u njihovom dvoboju i pojavila se Ani u borbi za odličje. Ana je bila bolja sa 4:3

Marku Maljkoviću protivnik se nije pojavio

Prvo kolo kategorije do 54 kilograma Marko Maljković iz Osvita se  nije borio jer se protivnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed Alobeidili nije pojavio na borilištu. U drugom kolu sedamnaestogodišnji Zagrepčanin poražen je od Ramnaronga Sawekwiharee iz Tajlanda rezultatom 18:8 iako je do sredine treće runde vodio 7:5 i držao protivnika na sigurnoj udaljenosti.

Iranac prvak svijeta

Dodajmo da je Iranac koji je pobijedio Tonija Kanaeta u kategoriji do 74 kilograma na kraju postao prvak svijeta dok je Lucijina protivnica Wu Yingju iz Kine na dramatičan način izgubila gotovo osvojeno zlato u posljednjoj sekundi prokockajući vodstvo 3:1 te potom na zlatni bod izgubila od Koreje.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani