Obavijesti

Viral

Komentari 34

Baka hrabrost: Svaki dan gura unuka do škole 24 kilometra

Baka hrabrost: Svaki dan gura unuka do škole 24 kilometra
1

KINA: Shi Yuying unuka (9) masira i radi mu biljne pripravke. Dječak ima cerebralnu paralizu no može, zahvaljujući brizi bake, stajati i napraviti nekoliko koraka uz pomoć

VIDEO

Shi Yuying ima 76 godina i brine se za svojeg unuka za kojeg želi da dobije sve potrebno obrazovanje. Njezin unuk Jiang Haowen je u kolicima, no Shi ga svaki dan gura 24 kilometra do škole i nazad. I tako već četiri godine. Namjerava to raditi sve dok bude mogla hodati.

Dječaku (9) je je dijagnosticirana cerebralna paraliza kada je imao dvije godine. Njegovi roditelji su se u međuvremenu rastali.

POGLEDAJTE VIDEO

Njegova majka se udavala nekoliko puta, a otac je otišao raditi u Guilin kako bi mogao uzdržavati dječaka. Osim što dječaka gura u školu i nazad nekoliko puta dnevno, baka mu masira udove, priprema za njega različite biljne lijekove, potiče ga da stoji i malo hoda.

Nada se da će se dječak jednog dana oporaviti. Dječakova škola je udaljena oko tri kilometra od njihovog doma, ali baka do škole i nazad ide osam puta. Unuka vodi ujutro, vraća se doma i nekoliko sati kasnije dolazi po njega, a onda ga opet vodi u školu popodne i vozi ga doma navečer. I nikada se ne žali.

Zahvaljujući baki dječak je napredovao. Može stajati uspravno te čak napraviti nekoliko koraka uz pomoć. I dalje teško drži olovku u rukama. Baka kaže da je on pametan dječak kojeg zanima matematika.

Obitelji se zbog skupog liječenja nagomilao dug no baka kaže da to nije bitno sve dok dječak napreduje i dobiva kvalitetnu izobrazbu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Preveli smo jezik vašeg psa: Što  govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?
ŠTO PSI GOVORE?

Preveli smo jezik vašeg psa: Što govori naginjući glavu ulijevo, a što mašući repom udesno!?

Psi znaju da mahanje repom u lijevom smjeru predstavlja neprijateljsko ponašanje, a u desnom prijateljsko. Isto tako smo zaključili da desna strana mozga proizvodi manje prijateljsko ponašanje, i obrnuto

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'
VODITELJICA NA EUROSONGU:

'Ako kod kuće pjevušite sve ove pjesme onda znate da ste pravi homos.. pardon, fan Eurovizije'

A kad ste na pozornici i gledaju vas milijuni, onda ćete poslati i predmetom šale. Pa su se neki šalili kako ih voditeljice podsjećaju na kečap i senf... A njihova zadnja šala nije svima sjela
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić