Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Bit će jako elastične: Uvode uniforme za trudne vojnikinje

Taj je potez dio šireg programa modernizacije Bundeswehra kojemu je cilj učiniti te snage ravnopravnijim poslodavcem. Trudne majke su ranije morale prijeći u civilnu odjeću kad bi uniforme postale preuske

German Defence Minister Ursula von der Leyen visits troops in Afghanistan
Foto: POOL
25 komentara

Njemačka vojska planira uvesti šire uniforme za trudne vojnikinje, objavilo je ministarstvo obrane u ponedjeljak.  Nove uniforme će biti uvedene ove godine, istaknula je glasnogovornica ministarstva. 

Ta institucija trenutno procjenjuje povratne informacije vojnikinja i poboljšava uniforme, dodala je službenica. 

Osamdeset vojnikinja već je testiralo i ocijenilo oko 500 uniformi raznih veličina i kombinacija – od borbenih i svečanih odora do tajica. 

U obzir se uzimaju vizualni izgled, udobnost i prozračnost. Testna faza je koštala oko 650 tisuća eura, objavilo je ministarstvo. Nove uniforme će biti elastične i nosive tijekom cijele trudnoće. 

Taj je potez dio šireg programa modernizacije Bundeswehra kojemu je cilj učiniti te snage ravnopravnijim poslodavcem. Trudne majke su ranije morale prijeći u civilnu odjeću kad bi uniforme postale preuske. 

U prosjeku je u svakom trenutku trudno oko 2 posto od 20 tisuća žena u Bundeswehru. Slične uniforme već su uvedene u drugim državama. 

Svečane odore se koriste za službene ceremonije poput prisege novih regruta, a kamuflažne uniforme se ne koriste samo u borbi nego i u uredskim poslovima. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message