Zanimljiv i neobičan recept za svjetleću palačinku isprobao je novinar Daily Maila. Eksperiment je ispao savršeno, a rekao je kako je palačinka bila jako ukusna
'Čarobni' recept: Ispekao je palačinku koja svijetli u mraku
Kuharski duo Sam Bompas i Harry Parr Dan palačinki proslavili su pečenjem palačinke koja svijetli u mraku, piše Daily Mail. Dizajnirali su i 'Čarobni set' sa svim potrebnim sastojcima i receptom. Njihov recept isprobao je britanski novinar Tom Sykes. U smjesu za palačinke dodali su kemikaliju Luciferin, koja je derivat tvari zbog koje meduze svijetle u dubinama oceana. Kemikaliju su pomiješali sa slatkim sirupom. Odvojeno su izmješali malo alkohola s katalitičkim enzimom. Smjesu su utisnuli u sirup s Luciferinom te dobili svijetleću palačinku. Novinar je palačinku i probao te zaključio kako je izvrsna.
- Bila je odlična. No je li bilo pametno pojesti nešto što svijetli? Tvorci recepta tvrde da je sigurno. Nadam da neću i sam svijetliti dok budem prolazio kontrolu u zračnoj luci - rekao je Tom.