Viral

Komentari 142

Cijela obitelj promijenila spol! Tata je mama, a mama je tata

Cijela obitelj promijenila spol! Tata je mama, a mama je tata

SAD: Shirley Austin (62) rođena je kao muškarac, a sada je žensko. Daniela Harrotta (41), rođenog kao ženu, upoznala je volontirajući u grupi podrške roditeljima transrodne djece

Cijela četveročlana obitelj iz Arizone deklarirala se kao transrodna - otac, majka te njihovi kćer i sin. Daniel Harrott (41), biološki roditelj oboje transrodne djece, rođen je kao žena, a sada je muškarac. 

Kći i sin također tvrde kako im je rođenjem dodijeljen 'pogrešan' spol. Njihov drugi roditelj, Shirley Austin (62) rođena je kao muškarac, a sada je žensko. Shirley i Daniel su sada zaručeni. 

- Cijela obitelj je u tranziciji. To je kao da si ponovno rođen, kao da sve proživljavaš po prvi put. I moja djeca polako postaju ono što su uvijek željela biti - kaže Daniel. 

Već sa 6 godina shvatila da je u krivom tijelu

Njihov sin, 11-godišnji Mason, rođenjem je bio djevojčica, no sada je transrodni dječak. Kći Joshua ima 13 godina i iako je rođena kao dječak sada se odijeva i ponaša kao djevojčica. 

- Imala sam 6 ili 7 godina kada sam počela shvaćati da sam u krivom tijelu - kaže Joshua. 

Daniel Harrott kaže kako je većinu života živio kao žena, ali se  nikad u tom spolu nije osjećao ugodno i 'doma'. Vjenčao se za muškarca, rodio dvoje djece i još uvijek se nije dobro osjećao.

'Napokon sam si priznao tko sam'

Prošle godine kada je Joshua izrazila želju da se pridruži izviđačicama, Daniel se 'prosvijetlio'. 

- Napokon sam si priznao tko sam kada sam shvatio da i moja djeca to prolaze. Znam da je to istina jer i ja sam prolazio isto - kaže Daniel koji je se zatim pogledao u ogledalo, ošišao kosu i konačno odjenuo odjeću koja mu pristaje. 

Joshua, Mason i Harrott sprijateljili su se s Austin koja je volontirala u grupi podrške roditeljima transrodne djece. Njihov se odnos razvio u pravu ljubav. 

- Bilo je mi otkriće kada sam vidjela da će me oni razumjeti zbog onog što jesam. Osjećam se voljenom - kaže Austin, piše Daily Mail