Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Čudo od djeteta: Ima dvije godine i kvocijent čak 156

Mala Britanka Elise Tan-Roberts ima samo dvije godine, četiri mjeseca, dva tjedna i kvocijent od čak 156. Postala je najmlađa članica Mense...

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
17 komentara

Procijenjeni kvocijent inteligencije od 156 svrstao je Elise Tan-Roberts među 0,2 posto djece njezine dobi. Elise je progovorila s pet mjeseci. Počela je hodati tri mjeseca kasnije, a s deset mjeseci već je trčala. Do prvog rođendana znala je prepoznati svoje ime na papiru, a sa 16 mjeseci brojala je do deset. Sada već broji na španjolskom. Mala genijalka uhvatila je roditelje, Louise i Edwarda, potpuno nespremne. Prije nego što je progovorila primijetili su koliko gleda u ljude i predmete i kao da upija informacije. Drugi roditeli uvjerili su ih da je odvedu na testiranje. Nakon što je riješila 45-minutni zahtjevni test, psihologinja Joan Freeman zaključila je kako je Elise "više od pametne i sposobne - ona je talentirana". Zbog njezine "zavidne memorije" primili su je u Mensu, čiji članovi imaju kvocijent 148 i veći. Prosječan kvocijent je 100.
- Ne želimo da prestane napredovati kako bi se uklopila među vršnjake. Ali, ona je moje dijete. Najbitnije mi je da je sretna - rekao je 34-godišnji automehaničar Edward.
Elise se rodila u prosincu 2006. godine, a korijene vuče iz Malazije, Kine, Nigerije i Sierra Leonea. U široj obitelji ima liječnika i odvjetnika, ali nitko nije genijalac. Roditelji je žele upisati u glumačku i pjevačku školu jer je za to pokazala interes. Međutim, niti jedna lokalna škola ne želi je obrazovati dok ne napuni barem četiri i pol godine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message