Viral

Komentari 8

'Galeb bi uginuo u trnju, da prijatelj i ja nismo zalutali...'

'Galeb bi uginuo u trnju, da prijatelj i ja nismo zalutali...'

Naš čitatelj Mate Špoljarić s prijateljem Kristijanom Rebenikom krenuo je u subotu popodne na kupanje. Prošli su dijelom kojim ne idu često. Malo se su se izgubili. Pokraj staze u grmlju nešto su čuli...

Ne idemo tim putem na kupanje često. Ja i prijatelj Kristijan malo smo se pogubili, pa smo prošli osamom. Tako nam započinje priču naš čitatelj Mate Špoljarić.

POGLEDAJTE VIDEO

On i njegov prijatelj Kristijan Rebenik krenuli su na kupanje u subotu oko 16 sati u Kaštel Štafiliću.

No pokraj staze začuli su glasno glasanje galeba.

- Jako je bio glasan. Kao da je dozivao u pomoć. Bio se jako zapetljao u trnje. Vjerojatno ga je i jako boljelo - kaže Mate.

Jedva su ga i primijetili koliko je bio duboko u drači.

- Pokušali smo rukama, ali je on bio preplašen, a i drača je bila oštra. Kristijan je uzeo jednu granu pa je razgrnuo trnje. No dosta mu se toga splelo oko krila, duboko u meso. Na kraju ga je primio rukom za krilo, pazeći da ga ne ugrize kljunom, i izvukao ga na sigurno - kaže Mate.

Galeb se malo pribrao, pa je krenuo.

- Mi smo hodali uz njega, nije se plašio nas. Otišli smo uz more, a on je našao neki izvor slatke vode pa se dobro napio. Bio je jako žedan. Bog zna koliko je dugo bio u drači. Da nismo zalutali, vjerojatno bi uginuo - kazuje nam Mate.

Malo po malo, galeb je došao sebi i na kraju je - odletio.