Obavijesti

Viral

Komentari 40

Gladni ste? Na meniju su žive hobotnice, žohari, tarantule...

Gladni ste? Na meniju su žive hobotnice, žohari, tarantule...
13

Mislili ste da su fileki odvratni? Što ćete tek reći kada pročitate ovaj popis? Našli smo 10 bizarnih jela koja su u nekim zemljama specijaliteti. Donosimo i recept

VIDEO

1. Balut

Jelo koje se sastoji od oplođenog pačjeg ili kokošjeg jajeta svakodnevna je hrana u zemljama jugoistočne Azije poput Kambodže, Filipina i Vijetnama. Embrij u jajetu nije potpuno razvijen. Jaje se skuha i poslužuje u ljusci, najčešće uz čašu piva. 

Vjeruje se da je snažan afrodizijak.  

2. Prženi cvrčci

U neobičnoj deliciji uživaju stanovnici u nekim afričkim i azijskim zemljama gdje se smatra poslasticom. Cvrčci su bogati bjelančevinama i zbog toga su na Zapadu postojali pokreti koji su promovirali pržene insekte. Većina je, pogađate, neslavno propala.

3. Sannakji

Korejska delicija je zaosta posebno jelo. Sastoji se od mlade narezane hobotnice koja je začinjena i prelivena sezamovim uljem. Iako je narezana, pipci se još uvijek miču. Ako se pažljivo ne guta, krakovi vam se mogu zalijepiti za usta i grlo. 

Kako izgleda sannakji možete pogledati u videu. 

4. Svilena buba ili dudov svilac

Ovaj kukac je u zemljama Azije među omiljenim jelima. Oni koji su probali kažu kako imaju gorak okusi i nisu za svačiji želudac. 

5. Prženi škorpioni

Često ih se može naći na ulicama Kine, Tajlanda, Kambodže, Bangkoka. Škorpioni su, poput kukaca, bogati bjelančevinama, masnim kiselinama i vitaminima. 

Evo i recepta: 

S tijela škorpiona uklonite otrovni vrh repa i kliješta. Očišćene škorpione marinirajte 30 minuta u bijelom vinu, medu i limunu. Pecite u pećnici pet minuta na 250 stupnjeva Celzija. 

6. Prženi žohari

Najčešće ih jedu na Tajlandu i u Kambodži gdje su prava poslastica. Jedu ih kao međuobrok. 

7. Juha od jelenje posteljice

Osim posteljice u juhu se stavljaju i gljive, cvijeće, crna piletina i jelenja tetiva. Posteljica se kuha toliko da ostane elastična. Porcije ove juhe su male, a cijena jedne je oko 100 kuna. 

Posteljica se također smatra afrodizijakom, a vjeruje se da je dobra i za bubrege i kožu. Čak se prodaje u pilulama. 

8. Pečene tarantule

Ovakvu hranu možete pronaći u Kambodži. Tamo tarantule jedu i djeca koja roditelje mole da im kupe pauka na štapiću. Slično kao lizaljke u zapadnim zemljama. 

9. Janjeći testisi

Janjeći testisi serviraju se kao hrana u mnogim kuhinjama poput talijanske, perzijske, američke, turske i kineske. Najčešće ih prže, a u regiji Bluegrass u američkoj državi Kentucky poslužuju se uz kremasti umak. 

10. Cazu Marzu 

Sir u kojemu žive ličinke kukaca specijalitet je na jugu Italije. Ličinke namjerno dodaju kako bi ubrzale fermentaciju do stanja raspadanja tj. do trenutka kada se razgrađuje mast u siru. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Objavila je kako turisti ostavljaju apartmane i šokirala: 'To nisu gosti pa to su svinje!'
MASNO, ZAGORJELO, POBACANO

VIDEO Objavila je kako turisti ostavljaju apartmane i šokirala: 'To nisu gosti pa to su svinje!'

Tko to u hotelu čisti iza sebe? Ljudi dođu na odmor, neopterećeni čišćenjem, svako se toga zasiti u kući, i opuste se, plaćaju i taj mali luksuz nečišćenja, napisao joj je jedan korisnik društvene mreže

Nakon plamenca i orla štekavca u Istru stigla i afrička kukavica: 'Ona je kao rijetki Pokemon'
POGLEDAJTE VIDEO

Nakon plamenca i orla štekavca u Istru stigla i afrička kukavica: 'Ona je kao rijetki Pokemon'

Istarski zaljubljenik u ptice, Vanja Puškarić, afričku kukavicu tražio je po Maroku, Španjolskoj i Izraelu, ali je na kraju je ona našla njega. Prvi ju je taj dan na rijeci Mirni uočio austrijski 'birdwatcher' Michael Hafner
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin