Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Hit crtić na Netflixu! Djeco 90-ih, oprat će vas jaka nostalgija

'Bilo jednom... ljudsko tijelo' bila je francuska televizijska serija koja na djeci prihvatljiv način objašnjava funkcije ljudskoga tijela. Sada se opet vratila u modu

Foto: Screenshot (Youtube)
11 komentara

Francuski kultni crtić 'Bilo jednom... ljudsko tijelo' je onima rođenima u 80-ima i 90-ima obilježio djetinjstvo, a sada ga možete pogledati i na Netflixu.

Fotolia ALI, I LOŠE STRANE CRTIĆA 10 crtića sa životno važnim lekcijama - i za djecu i odrasle

Avanture dječaka Pierotta i njegove družine prikazivale su se na televiziji u Jugoslaviji i Hrvatskoj devedesetih, a kroz njih smo učili kako funkcionira naše tijelo, što se događa kada se porežemo ili se prehladimo. Glavni glumci su eritrociti, leukociti, bakterije, virusi i slično. Napeti obračuni s Virusima i Bakterijama bile su samo neke od legendarnih scena, a svi se sjećaju i glavnog šefa Maestra koji je uz svoje pomoćnike održavao red i disciplinu.

via GIFER

Ovaj edukativni crtić osmišljen je davne 1987. godine u Francuskoj, a režirao ga je Albert Barille. Serija ima 26 epizoda, a na Netflixu su dostupne sve. Originalnog naziva 'Il était une fois... la Vie' na slikoviti i maštoviti način objašnjavala je složene znanstvene i biološke radnje koje se odigravaju unutar ljudskog organizma, otvarajući istovremeno i pitanje odnosa ljudi i životinja te lanca života i zakona prirode.

Sada se na Netflixu može gledati pod nazivom 'Once upon a time... Life!'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message