Viral

Komentari 14

Hit u Gračanici: U disko mogu ući samo ako su stariji od 40

Hit u Gračanici: U disko mogu ući samo ako su stariji od 40

Sve je krenulo spontano, kada je prije šest godina Radio Gračanica 1. ožujka obilježavao svoj dan, pa su u foajeu BKC-a izložene stare ploče, singilice i stara oprema studija i režije

Već šestu godina zaredom u Bosanskom kulturnom centru Gračanica, jednom ili dva puta godišnje održava se zabava pod nazivom "Disko 40+".  - prenosi  Dnevni avaz.

Na disko večeri dolazi isključivo 'raja' starija od 40 godina, koja je sedamdesetih i osamdesetih slušala svoju muziku i živjela svoj život.

POGLEDAJTE VIDEO

Sve je krenulo spontano, kada je prije šest godina Radio Gračanica 1. ožujka obilježavao svoj dan, pa su u foajeu BKC-a izložene stare ploče, singilice i stara oprema studija i režije. 

Direktor BKC-a Nedžad Peljto je došao na ideju da se godišnje, jednom do dva puta, organizira disko za stariju raju, da se okupe ljudi i opušteno, uz svoju muziku, druže i podsjete na nekadašnja vremena.

Tako je bilo i u nedjelju prepunom foajeu BKC-a.

Prvi DJ i bivši tonski snimatelj radija Gračanica Fikret Ćurić (otac Amela Ćurića) birao je muziku, a disko je počeo grupom Pro Arte i pjesmom Tužna su zelena polja, pa su se redali The Rolling Stones, The Beatles, ali i Bijelo dugme, Indeksi i Santana. 

Vedad Osmanbegović, aktuelni šef tehnike na radiju Gračanica, rekao je da se na večerima se ne pušta muzika devedesetih godina i ona novija.

- Ovo nas vraća u naše vrijeme, našu muziku, na nešto što je za nas bilo dobro. A, bogami, bilo se i mlađe - kaže Miralem Džaferović, glumac amater i veliki šoumen.