Viral

Komentari 43

Holivud iz komšiluka: Vučiću tip usred emisije uživo donio papir s 'važnom vijesti'. Svi zabrinuti

Holivud iz komšiluka: Vučiću tip usred emisije uživo donio papir s 'važnom vijesti'. Svi zabrinuti

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak navečer gostovao je u emisiji RTS-a i na kratko sve prekinuo kada mu je član osiguranja donio papir i pokazao nešto na mobitelu...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u utorak gostovao na RTS-u gdje je komentirao aktualna zbivanja, među ostalim i europski plan za Kosovo. 

No, u jednom trenutku je Vučiću, usred emisije, prišao član osiguranja. Predao mu je papir i pokazao mu poruku na telefonu. 

- Je li nešto važno? - upitao je Vučića voditelj emisije Zoran Stanojević, prenosi Kurir

Pogledajte urnebesnu snimku

Vučić je rekao kako se radi o presudi kojom je potvrđena kazna od godinu dana zatvora nekadašnjem ministru uprave i lokalne samouprave iz redova Srpske liste, Ivanu Todosijeviću, zbog izjave o Račku. 

Nepravomoćno je Todosijević osuđen krajem 2019. godine u Prištini zbog izjave koju je dao na obilježavanju 20. godišnjice NATO bombardirana u Zvečanu kada je rekao da je slučaj Račak izmišljen i iskorišten kao povod za bombardiranje. 

O čemu se radi? 

Pokolj u Račku naknadno je doveo do intervencije NATO-a. U selu Račak ubijeno je 45 Albanaca, a među žrtvama su bili 18-godišnja djevojka, 12-godišnje dijete i 99-godišnji muškarac. 

Službeni stav Beograda bio je da su nastradali obični teroristi, a ne civili, no međunarodna zajednica odbacila je takvo objašnjenje. 

Smatra se kako je pokolj u Račku 'prelio čašu' strpljenja međunarodne zajednice oko Miloševićeve vlade. 

Jedan od prvih međunarodnih dužnosnika koji je došao na poprište masakra bio je američki veleposlanik William Walker. On je osudio srpsku stranu za smišljeni pokolj civila. Milošević ga je nakon toga proglasio personom non grata i naredio mu da napusti SR Jugoslaviju.

Vijeće sigurnosti UN-a osudilo je masakr, a Slobodan Milošević je između ostaloga na Haaškom sudu optužen i za ratni zločin u Račku, što je on zanijekao na suđenju.

POGLEDAJTE VIDEO: KAOS U PARLAMENTU SRBIJE

POGLEDAJTE VIDEO: PITALI SMO GRAĐANE KOJA JE NAJGORA ŽENSKA NAVIKA?