Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Indonežanin hoda unatrag kako bi upozorio na deforestaciju

Hodanje 700 kilometara bi već bio težak zadatak sam po sebi, no Medi Bastoni je odlučio skrenuti pozornost na sebe tako što će tu rutu proći hodajući unatraške

Foto: Screenshot/YouTube/Garda Warta
2 komentara

Jedan Indonežanin odlučio je hodati unazad od svog doma na istoku Jave do prijestolnice Džakarte kako bi podigao svijest o tome da ta država bilježi jednu od najbržih deforestacija na svijetu. 

Hodanje 700 kilometara bi već bio težak zadatak sam po sebi, no Medi Bastoni je odlučio skrenuti pozornost na sebe tako što će tu rutu proći hodajući unatraške. 

43-godišnjak je krenuo 18. srpnja iz svog sela na Mount Wilisu, 2,5 tisuća metara visokom vulkanu na istoku Jave koja je snažno pogođena deforestacijom. 

Bastoni se nada da će se, kad kasnije ovaj mjesec stigne u Džakartu, susresti s predsjednikom Jokom Widodom. 

"Nadam se da će vlada početi mariti za okoliš... kako bi i mlade generacije marile za okoliš", rekao je taj otac četvero djece za Reuters TV. 

Indonezija ima jednu od najvećih stopa deforestacije na svijetu. U posljednjih pedeset godina je nestalo više o 74 milijuna hektara prašume, što je teritorij gotovo dvostruko veći od Japana, otkrio je Greenpeace.

Bastoni hoda najmanje između 20 i 30 kilometara dnevno, a sa sobom samo nosi hranu i vodu. Na ruksaku ima retrovizor kako bi izbjegao prepreke. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message