Obavijesti

Viral

Komentari 19

Iz Drave ulovio soma od 56 kila: 'Bila je to borba između njega i mene, još uvijek me bole mišići'

Iz Drave ulovio soma od 56 kila: 'Bila je to borba između njega i mene, još uvijek me bole mišići'
9

Supruga me dva puta zvala usred borbe, ali se nisam mogao javiti. Vukao sam ga nekih 30 metara po pijesku, dalje nisam mogao. Ovo je najveća riba koju sam ikad ulovio, rekao nam je Dalibor Dolovski iz Dobrovića

VIDEO

Prvo sam mislio da ima 30-tak kila, no kasnije je bilo sve teže, to je borba između tebe i njega, priča nam Dalibor Dolovski iz Dobrovića kod Slatine, koji je u srijedu na ušću Drave u Čađavici ulovio soma od čak 56,4 kile.

Bio je dugačak 218 centimetara, a ovo mu je, kako kaže, najveća riba koju ikad ulovio u 30 godina koliko se bavi ribolovom. Mamac je zagrizao oko 20.20, a 'hrvali' su se sve do pola 10 u noći.

- Nemaš koga dozvati. Bio sam potpuno sam, bilo je to preko sat vremena borbe. On vuče kad hoće, kad neće stane, ne možeš mu ništa. Natezali smo se i pobijedio sam - kaže Dalibor, dodajući kako zapravo uopće nije planirao pecati kad je dolazio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Došao pokositi travu, a vratio se s ribetinom

- Supruga me dva puta zvala usred borbe, ali se nisam mogao javiti. Imamo kućicu uz Dravu pa sam došao malo počistiti i pokositi travu, kad vidim da tamo dvojica pecaju. Došao sam do njih, rekli su mi da sad idu kući, pa rekoh sam sebi da probam i ja malo 'blinkat' i eto - prisjeća se slavne večeri prije dva dana Dalibor, koji je soma, kako opisuje, uhvatio na samom ušću stare i žive Drave.

- Imao sam sreće što je na tom dijelu bio sprud. Pokušao sam ga vući po pijesku, odvukao ga nekih 30 metara, a kamion mi je bio parkiran nekih 150 metara dalje. Nisam dalje mogao pa sam zvao kolegu da ga zajedno stavimo njegov džip i zatim premjestimo u kamion. Vreću od pedeset kila cementa mogu nositi pod rukom, ali ovakvog soma jednostavno nema šanse - objašnjava nam, dodajući i da zadnja dva dana pije tablete protiv bolova zbog upale mišića.

VIDEO Kerumov izum, gradele u karijoli: Jel' moš virovat di ja pečen?! 'Srbi bi rekli u tačkama'
VIDEO Kerumov izum, gradele u karijoli:  Jel' moš virovat di ja pečen?! 'Srbi bi rekli u tačkama'

'Poplavio sam, štap me izudarao'

- Bole me ruke, bole me noge. Cijeli sam poplavio na njedrima gdje me štap izudarao. Ne mogu vam to opisati, da je samo netko tamo još bio i to snimao. No bio je mrak, puca vam adrenalin a vi se borite s nečime na mjesečini. Da sam imao slabiju opremu, jednostavno bi me odvukao u vodu - dodaje Dalibor, naglasivši kako je ranije imao 3-4 prilike gdje su ga ovakvi somovi nadjačali. 

- Ovaj put sam znao s čim imam posla. Iskustvo i znanje pomogli su mi da ga ulovim. Prije sam znao uloviti po 21, 17 i 15 kila teške ribe, a i supruga je naviknuta da uvijek donesem neku ribu, pa nije bila previše zabrinuta kad joj se nisam javljao - nadovezuje se Dalibor, koji kaže da je svega dvoje kolega unazad par godina uspjelo uloviti ribu približne veličine.

Raj za svačije nepce: Iskusni ribar s Korčule otkriva tradicionalni recept za poparu
Raj za svačije nepce: Iskusni ribar s Korčule otkriva tradicionalni recept za poparu

Soma podijelio s prijateljima

- Kad smo ga donijeli kući, skupilo se dvadesetak prijatelja. Feštali smo negdje do pola dva u noći, a ujutro smo ga podijelili prijateljima i poznanicima. Doma mi je ostalo svega 3-4 kile - zaključuje naš sugovornik, koji inače voli pripremati riblja jela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.