Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
17 komentara

Iz svemira snimio nešto čudno: Ova tajna karta vodi do blaga?

Američki astronaut Gordon Cooper primijetio je anomaliju vode oko juga Kariba, a vjerovao je da te anomalije mogu dovesti do izgubljene flote Kristofora Kolumba, jednog od najpoznatijih istraživača svih vremena...

Foto: NASA/Screenshot/YouTube
17 komentara

U svibnju 1963. godine, NASA-in astronaut Gordon Cooper krenuo je u rekordnu misiju. Naime, to je bilo posljednji put da je američki astronaut bio sam u svemiru. Cooper je poletio u svemir u Mercury kapsuli na kružni let oko Zemlje. No, ono čime je također privukao pažnju je njegova tajna koju je čuvao 40 godina. Riječ je o neplaniranom projektu sa skrivenim blagom na Karibima, za koje lovci tvrde da bi moglo imati veliku povijesnu vrijednost.

Ova misija dogodila se samo nekoliko mjeseci nakon kubanske raketne krize, koja je gurnula svijet na rub nuklearnog rata. Cooper je bio vrhunski opremljen i mogao je pomoću opreme prepoznati tajna nuklearna mjesta diljem svijeta. Naravno, znatiželja je bila jača od njega i ubrzo je primijetio anomaliju vode oko juga Kariba. Vjerovao je da je riječ o olupini, a ubrzo je otkrio više od sto tih anomalija, da bi ih zatim fotografirao i zapisao njihove koordinate. 

Vjerovao je da te anomalije mogu dovesti do izgubljene flote Kristofora Kolumba, jednog od najpoznatijih istraživača svih vremena. Kolumbo je navodno dva desetljeća proveo na izradi tajne karte s kojom se moglo doći do podvodnog blaga vrijednog milijarde dolara. Upravo je ta mapa izazvala potencijalan lov na blago, a stručnjaci tvrde da je to zapravo karta blaga iz svemira.

Nakon odlaska u mirovinu, Cooper je i dalje pokušavao posvetiti vremena svojoj tajnoj mapi, ali nikad nije dobio priliku ozbiljno započeti lov. Ipak, prije smrti otkrio je nešto Darrellu Miklosu, profesionalnom lovcu zlata.

- Mislim da je bio svjestan da će brzo umrijeti, pa mi je otkrio nekoliko informacija i rekao da završim njegovu misiju, bez obzira što se njemu dogodilo, izjavio je Miklos. On je obećao da će pokušati dovršiti posao svog učitelja i pronaći skriveno blago u Karipskom moru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message