Viral

Komentari 9

Japanski grad dobio novac od potpora za koronu, a oni su izradili golemu skulpturu lignje

Japanski grad dobio novac od potpora za koronu, a oni su izradili golemu skulpturu lignje

Ogromno ružičasto stvorenje s ispruženim krakovima otkriveno je u ožujku u obalnom gradu Notou u središtu Japana i koštalo je gotovo četvrt milijuna dolara

Japansko ribarsko mjesto izazvalo je snažne reakcije u javnosti nakon što je objavljeno da su utrošili ogromna sredstva za ublažavanje posljedica epidemije koronavirusa na golemu skulpturu lignje kako bi potaknuli turizam.

Ogromno ružičasto stvorenje s ispruženim krakovima otkriveno je u ožujku u obalnom gradu Notou u središtu Japana i koštalo je gotovo četvrt milijuna dolara.

Unatoč kritikama lokalni dužnosnici poručili su kako se nadaju da će skulptura postavljena uz cestu privući prolaznike.

"Turizam je u našem gradu teško pogođen koronavirusom. Željeli smo učiniti nešto kao bismo poduprli lokalno poduzetništvo", uključujući izlov liganja, kazao je gradski dužnosnik za Afp u četvrtak.

Dodao je kako je mjesto trpjelo ne samo zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv covida-19 nego i zbog lošeg ulova.

Mnoge je skulptura visoka 13-metara privukla proteklih dana te su se djeca igrala uz nju a odrasli je slikali, brane se lokalni dužnosnici.

No mnogi ne dijele to oduševljenje.

"Nejasno je što kvalificira (skulpturu) za sredstva za pomoć", napisao je jedan korisnik Twittera.

"Pogrešno je trošiti novac poreznih obveznika na nepotrebne predmete koji nisu hitni. Gradonačelnik i lokalni dužnosnici trebali bi podmiriti te troškove", napisao je drugi.