Kako bi s kebaba skinuo stigmu 'jela za pijane', glavni kuhar jednog restorana u Londonu odlučio je napraviti najbolji kebab na svijetu. Jedino paprenije od njegovog umaka je - njegova cijena...
Mamurni bi dali i toliko: Deset tisuća za najskuplji kebab ikad
Postoji li išta boljeg od dobrog, ljutog kebaba u petak ili subotu, kada se vraćate iz izlaska? Ne baš, zar ne? No, ta tradicija navodno od kebaba odbija imućniju klijentelu što je odlučio promijeniti Onder Sahan, kuhar u elitnom londonskom restoranu 'Hazev'.
On je naime uspio osmisliti najskuplji kebab na svijetu koji će vam, ukoliko ga poželite kušati, iz novčanika 'izbiti' čak 10 tisuća kuna. Sahan je toliko uvjeren da je osmislio najbolji kebab na svijetu da je obećao da će platiti tih 10 tisuća kuna onome tko uspije napraviti ukusniji i bolji.
- Odlučio sam napraviti nešto neobično, pa sam osmislio 'Kraljevski kebab'. Za to sam koristio najkvalitetnije meso, povrće, maslinovo ulje i talijanski ocat star 25 godina, objasnio je Sahan.
Osim japanskog Wagyu beefa, ovaj i službeno najveći stručnjak za kebab u Velikoj Britaniji pri pripremi tog specijaliteta koristi i meso janjadi hranjene mlijekom, cvijet buče, jeruzalemske artičoke i maslinovo ulje 'La Vallee des Baux'.
- Želim promijeniti imidž koji prati kebab i pokazati ljudima s profinjenim ukusom da i oni mogu uživati u toj hrani, zaključio je Sahan i za kraj naglasio kako izaziva i ostale kuhare da nastave razvijati njegov recept i naprave još bolji kebab.