Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
49 komentara

Martin je stigao u Prelog i ima jedan zadatak: Cure, navalite!

Kako će međimurske košute reagirati na dolazak varaždinskog jelena rasplodnjaka, tek će se vidjeti jer je optimalan omjer za parenje jedan jelen na 15, pa čak i do 30 ženki

Foto: IVAN AGNEZOVIC
49 komentara

Odlučili smo donirati životinje budući da ne želimo da ih netko pretvori u kobasice, rekao je Željko Bunić, direktor varaždinske tvrtke Varkom.

Naime, niz godina Varaždin u zapadnom dijelu grada kod groblja ima krdo plahih jelena i srna kojima zaklon pruža ograđeno vodocrpilište.

Sad ih ima već sedamdesetak budući da životinje u tom okruženju nemaju prirodnog neprijatelja. Zato su jednog odlučili poslati u Međimurje.

Zove se Martin - zbog Martinja

Rogonju od oko 150 kilograma prvo su uspavali pa su ga dovezli u Međimursku županiju, javio je Regionalni.com.

Dogovorili su se da će se zvati Martin budući da je za dva dana Martinje. Petogodišnji Martin stigao je ošamućen, ali ne od vina, nego od narkoze. Brzo se oporavio te je počeo bezbrižno trčkarati po novim travnjacima.

Foto: IVAN AGNEZOVIC - Ovamo nam često dolaze dječji vrtići, kao i školarci, pa će imati što vidjeti - dodao je Vladimir Topolnjak, direktor Međimurskih voda, unaprijed zamišljajući brojnu lanad koja trčkara livadom i mami poglede posjetitelja koji će zasigurno dolaziti u velikom broju.

Kako će međimurske košute reagirati na dolazak varaždinskog jelena rasplodnjaka, tek će se vidjeti jer je optimalan omjer za parenje jedan jelen na 15, pa čak i do 30 ženki!

U Varaždinu misle kako bi rogonja brzo mogao djelovati. Martina stoga očekuje puno posla, kojeg će se vjerojatno odmah prihvatiti.

Dodajmo i da je dogovoreno da se u Međimurje uputi još devet varaždinskih jelena rasplodnjaka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message