Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Misterij uklete lutke: Raste joj kosa curice (3) koja je umrla?

Kikuko, djevojčica stara tri godine, lutku je posvuda nosila sa sobom i svaku noć je lutka 'spavala' s njom u krevetu. Kikuko se prehladila i umrla je, a njezinoj lutki je počela rasti ljudska kosa...

Foto: Screenshot/Instagram/Hanimaru_gt
28 komentara

Okiku, odnosno ukleta lutka s japanskog otoka Hokkaido, nalazi se u hramu u Iwamizawa, a navodno joj raste ljudska kosa. Lokalni stanovnici vjeruju da je riječ o duhu malene djevojčice čija je to lukta i bila. Naime, prema legendi lutku je donio Eikichi Suzuki kao 17-ogodišnjak. To je bilo još 1918. godine.

Ta lukta je bila omiljena igračka njegove sestre Kikuko. Kikuko, djevojčica stara tri godine, je lutku posvuda nosila sa sobom i svaku noć je lutka 'spavala' s njom u krevetu. Kikuko se prehladila i umrla je. Nakon toga su stvari postale vrlo čudne. Obitelj je lutku čuvala kao uspomenu i stavili su ju na mali oltar. Nazvali su ju Okiku po kćeri i počeli su joj se moliti. Jednog dana su primijetili da lutki raste kosa.

Odmah su posumnjali da je riječ o duhu preminule Kikuko. Godine 1938. obitelj se odlučila prseliti no smtrali su da je najbolje da lutka ostane na otoku. Povjerli su je na čuvanje redovnicima i rekli su im da lutki raste kosa. Lutka se otada nalazi u hramu. Lutku se ne smije fotografirati, a redovnici joj tu i tamo skrate kosu.

 

#お菊人形 で知られている#萬念寺 ・・ 3連休なのに、台風でどこにも出かけられません。 函館シリーズも中だるみになりそうなので・・・。 ・・ 岩見沢市栗沢町にあるお寺です。 髪が伸びる人形の話はテレビでも紹介されていましたね。 あの水木しげる大先生も来ていたようです。昭和51年です。 ・・ お寺の中は薄暗く、人形がどこにあるか一瞬ではわからなかった記憶があります。 ・・ ちなみにこの写真はある出版社に貸し出しを要請されたものですよ。とても嬉しかったですね。 ただ、どれだけ、売れたんでしょうかねぇ。

A post shared by 酒とイバラの日々日誌 (@masa_wineanderoses) on

Navodno je to opasno raditi no jedan je redovnik vidio u snu Okiku i ona ga je zamolila da ju ošiša. Neki tvrde da, ako se lutki priđe dovoljno blizu i pogleda u njezina usta, vidi kako joj rastu zubi, piše Grape.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message