Obavijesti

Viral

Komentari 2

Izlažu penise, banane, bočice senfa pa čak i ogrlice za pse

Izlažu penise, banane, bočice senfa pa čak i ogrlice za pse
42

Ljudi sakupljaju najneobičnije predmete, a neki su svoje kolekcije toliko proširili te su ih odlučili pretvoriti u muzeje. Donosimo pregled najčudnijh muzeja na svijetu

VIDEO

1. Muzej loše umjetnosti u Dehamu

Muzej čiji je moto ''Neke su slike toliko loše da se ne mogu ignorirati'' utemeljen je 1993. godine u Dehamu u Massachusetsu. Isprva je su loše umjetnine skupljali u podrumu privatne kuće u Bostonu. Prvi izložbu postavili su 1994. godine. Jedini je muzej na svijetu koji prikuplja umjetnine sa smetlišta, podruma i prašnjavih tavana. 

http://www.museumofbadart.org/

2. Muzej toaleta u New Delhiju

Inspiriran evolucijom i razvojem toaleta Indijac Bindeshwar Pathak osnovao je muzej u New Delhiju kako bi podučio javnost o higijenskim navikama. Kolekcija obuhvaća toalete iz cijelog svijeta. 

http://www.sulabhtoiletmuseum.org/

3. Muzej penisa na Islandu

Falološki muzej na Islandu je muzej posvećen penisima. Izložena su 272 penisa od 92 različite vrste životinja. Ljudski primjerak muzej je dobio 12. travnja ove godine. Pall Arason još je prije smrti muzeju obećao svoj penis. Preminuo je 5. siječnja 2011. u 95 godini. Penis su mu uklonili liječnici. 

http://www.phallus.is/

4. Muzej prekinutih veza u Zagrebu

Muzej prekinutih veza sadrži zbirku najrazličitijih predmeta i priča koje su obilježile prekinute, ali nezaboravljene ljubavi. Muzej je otvoren 2006. godine u Zagrebu. Od tada izložba putuje po svijetu, a stalni postav je otvoren u Zagrebu 5. listopada 2010. godine. Bilo tko može u muzej donijeti predmet koji ga podsjeća na propalu vezu i olakšati dušu. 

http://new.brokenships.com/hr

5. Muzej banane u Washingtonu

U ovom voćnom muzeju u Washingtonu skupljeno je više 4.000 artikala na bilo koji način povezanih s bananama. Kustosica Ann Mitchell Lovell počela je ''bananaste'' predmete skupljati nakon izleta na Havaje 1980. godine. Privatna kolekcija ubrzo  je prerasla u veliku gomilu te je otvorila muzej. 

http://www.bananamuseum.com/

6. Muzej mučenja u Amsterdamu 

U Muzeju mučenja u Amsterdamu možete pogledati više od 70 srednjovjekovnih sprava za mučenje, od stolica sa šiljcima sve do bičeva i drvenih postolja za giljotinu. Kroz slike kraj svakog izloška posjetitelji mogu vidjeti kako se određena sprava koristila u mračnom dobu. 

http://www.torturemuseum.com/

7. Muzej senfa u Wisconsinu

Ovaj neobični muzej predstavlja najveću kolekciju senfova na svijetu. Otvoren je 6. travnja 1992. godine u Mount Horebu u Wisconsinu, da bi ga 2000. godine preselili u gradić Middleton. Sadrži više 5.300 bočica najrazličitijih senfova iz više od 60 država svijeta. 

http://mustardmuseum.com/

8. Muzej kanalizacije u Parizu

U Muzeju kanalizacije možete saznati sve o povijesti pariških kanalizacijskih i odvodnih sustava, počevši od srednjeg vijeka sve do modernih vremena. Panoi sa slikama i mrežama kanalizacijskih tunela protežu se većinom muzeja koji je uređen u nekoliko kilometara očišćenih kanalizacijskih tunela.

http://www.paris.fr/loisirs/musees-expos/musee-des-egouts/p9691

9. Muzej čarolija i vračanja u Velikoj Britaniji

Muzej čarolija u Boscastleu u Cornwallu čuva najveću kolekciju predmeta koji su povezani s vračanjem i čarolijama. Jedan je od najpopularnijih muzeja na tom području. 

http://www.museumofwitchcraft.com/

10. Muzej ogrlica za pse u dvorcu Leeds

Muzej je dio dvorca Leeds u Kentu u Velikoj Britaniji. Neke ogrlice za pse stare su i više od 500 godina, no mogu se vidjeti i ekstravagantne ogrlice ukrašene dijamantima kakve nose moderni psi. Prve izloške muzeju je darovala Gertrude Hunt u znak sjećanja na svog pokojnog supruga Johna Hunta, a danas broji više od 100 izložaka. 

http://www.leeds-castle.com/


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ovo je najljepši pas na svijetu: U Zagrebu je trijumfirala ženka afganistanskog hrta iz Čilea!
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

Ovo je najljepši pas na svijetu: U Zagrebu je trijumfirala ženka afganistanskog hrta iz Čilea!

Zaida je već pobjeđivala na mnogim izložbama u Sjedinjenim Američkim Državama i ondje je prošlu godinu okončala kao drugi najuspješniji izložbeni pas svih pasmina. Drugoplasirana je ženka bobtaila iz Grčke

UŽIVO! U Zagrebu se upravo bira najljepši pas na svijetu: U finalu je 10 impresivnih pasa!
NAJLJEPŠI PAS SVIJETA

UŽIVO! U Zagrebu se upravo bira najljepši pas na svijetu: U finalu je 10 impresivnih pasa!

Brojke Svjetske izložbe su zaista impresivne – od 24. do 28. travnja na Zagrebačkom velesajmu su posjetitelji mogli vidjeti gotovo 15.000 pasa u skoro 400 različitih pasmina. Danas se biraju tri najljepša psa na svijetu!
VIDEO U Zagrebu izložili kinesku pasminu koja je rjeđa od pandi i leopardskog psa iz Louisiane!
RIJETKE PSEĆE ZVJERKE

VIDEO U Zagrebu izložili kinesku pasminu koja je rjeđa od pandi i leopardskog psa iz Louisiane!

Posljednjeg dana velike Svjetske izložbe pasa na Zagrebačkom velesajmu izlagane su i neke od najrjeđih pasmina na svijetu. Te su pasmine tako ugrožene da još nisu do kraja ni standardizirane...