Viral

Komentari 4

Nazvali ga Stuckie: U deblu pronašli mumificiranog psa

Nazvali ga Stuckie: U deblu pronašli mumificiranog psa

Stručnjaci vjeruju da je, trčeći za nekom sitnom životinjom, uletio u duplju i penjao se čak 8,5 metara sve dok nije - zapeo. I ostao u deblu desetljećima...

Kada su drvosječe nakon rušenja starog kestena 1980. godine krenuli rezati drvo naišli su na strašno otkriće. U duplji starog debla bio je mumificirani lovački pas. Dio stabla u kojemu je nesretna životinja bila poslali su muzeju stabala Forest World u Waycrossu u državi Georgiji. Pas mumija od tada je atrakcija, piše Oddity Central

Pas, kojemu su 2002. po izboru posjetitelja dali ime Stuckie (eng. stuck - zapeti), u stablu je, pretpostavlja se, proveo najmanje 20 godina. Stručnjaci vjeruju da je, trčeći za nekom sitnom životinjom, uletio u duplju i penjao se čak 8,5 metara sve dok nije - zapeo. I ostao u deblu desetljećima. 

- Ljudi često pitaju kako je tamo završio i uvijek kažem: 'Bio je pas i vjerojatno je naganjao rakuna.', a oni se onda sažale nad njime - kaže Brandy Stevenson, voditelj Forest Worlda. 

No kako je pas mumificiran unutar stabla? Za očekivati bi bilo da životinja, nakon što ugine, istrune, kao i sva bića, no Stuckie je nekako ipak izbjegao takvu sudbinu zahvaljujući prirodi zamke koja ga je u konačnici ubila, piše Oddity Central. 

Kako objašnjava muzej, riječ je o 'efektu dimnjaka'. Naime, u šupljem stablu zrak je strujao prema gore, zbog čega se u deblu nije zadržavao neugodan miris pa u njega nisu dolazile larve kukaca i drugih organizama koji se hrane uginulim životinjama. Zrak u stablu bio je stoga relativno suh, a 'pomogla' je i taninska kiselina iz kore drveta, koja je prirodno sredstvo za sušenje. Stuckiejevo tijelo tako je ostalo očuvano.